Innenriks

Vil stanse salg av ulovlige elsparkesykler

Nettbutikker kan selge elsparkesykler som er ulovlige i Norge, så lenge de sier ifra om at de er ulovlige. Det vil Vegvesenet ha slutt på.

– Salg, markedsføring og spesielt bruk av ulovlige elsparkesykler som går for fort, er en stor trafikksikkerhetsutfordring, sier seniorrådgiver Anette Hauge i Statens vegvesen til NRK.

Statens vegvesen vil ha med seg Barne- og familiedepartementet, Forbrukertilsynet og Markedsrådet for å se på dagens regler – hvor nettbutikker altså kan selge elsparkesykler som ikke er lovlige å bruke i Norge, all den tid de opplyser om dette.

– Det er svært alvorlig for brukerne av kjøretøyet. De kjører et uregistrert kjøretøy som kan føre til både fengsel, tap av førerkort og forkortning i forsikring dersom de skulle være så uheldige å havne i en ulykke, sier Hauge.

Det er forbudt med elsparkesykler som kan kjøre over 20 kilometer i timen – uansett om du kjører på veien, eller på privat sted.

Saken fortsetter under videoen

Forrige uke ble en 15-åring i Fredrikstad stanset på en elsparkesykkel som holdt 65 kilometer i timen. Fremkomstmiddelet ble beslaglagt, og barnets far ble anmeldt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen