Innenriks

Hans Geelmuyden gir seg som toppsjef i Geelmuyden Kiese

Hans Geelmuyden slutter som toppsjef i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, men fortsetter som styreleder. Karne Lykkebo (38) blir ny konsernsjef.

Oslo  20120928.
Hans Geelmuyden hjemme med bilder av hans stabbur. 
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Det bekrefter han overfor Dagens Næringsliv. Geelmuyden eier 95 prosent av kommunikasjonsbyrået som han startet i 1989.

– Karne har ledet en vellykket turn-around ved det danske kontoret de to siste årene. Hun har også gått i bresjen for å utvikle Geelmuyden Kiese til å bli et skandinavisk samfunnsbyrå. Derfor var det naturlig å be henne ta stafettpinnen videre, sier han i en pressemelding.

Les også: De rødgrønne lovte å redusere konsulentbruken i Oslo – økte med 400 millioner i fjor

I juni kom 63-åringen i fokus da han uttalte til Kampanje at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK». Han ba også kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf «lære seg vestlige verdier».

Uttalelsene resulterte i at Ikea Norge og LO brøt med selskapet. I ettertid erkjente Geelmuyden at kommentarene er rasistiske.

Les mer her: Hans Geelmuyden beklager omstridte uttalelser

– Debatten om mangfold og integrering i Norge i juni i år har fremskyndet beslutningen om å slippe til yngre krefter. Står du stille, blir du skutt, sier Geelmuyden.

Den nye konsernsjefen Karne Lykkebo fortsetter som managing partner for selskapets danske virksomhet. Marit Høvik Hartmann blir ny managing partner i Norge.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.