Nyheter

Turister døde i bygningskollaps på Mallorca

Minst fire personer mistet livet da en takterrasse på en restaurant i Palma på spanske Mallorca kollapset torsdag kveld. To tyske turister er blant de døde.

El Pais skriver at 16 personer er skadet, sju av dem alvorlig.

Utenriksdepartementet var fredag morgen ikke kjent med at norske borgere er berørt av ulykken. Det svenske utenriksdepartementet opplyste til TT rundt klokka 6 fredag at de ikke kjente til skadede eller døde svensker.

Restauranten ligger langs en havnegate. Det er ikke kjent hvorfor taket på den to etasjer høye bygningen kollapset.

Senegaleser, tyskere og spanjol døde

De fire som mistet livet, er to tyske turister, en senegalesisk mann og en spansk kvinne, opplyser politiet fredag.

– De døde er to tyske kvinner på 20 og 23 år, en 23 år gammel spansk ansatt og en 44 år gammel senegalesisk mann, sier en polititalsperson til AFP.

Den lokale nettavisa Majorca Daily Bulletin skrev tidligere at den senegalesiske mannen jobbet som dørvakt.

TT siterer lokale medier på at Palmas brannsjef har sagt at de fleste av de rammede er utlendinger.

– Det er et populært turistområde med mange hoteller og leiligheter like utenfor Palma by. Det er populært for skandinaver, men aller mest blant tyske turister, sier Ving-kommunikasjonssjef Claes Pellvik til TT.

Høysesong – tusenvis av nordmenn på øya

Høysesongen for turister er akkurat i gang på den spanske middelhavsøya, som er en del av Balearene. Mer enn 14 millioner mennesker besøkte øygruppa i fjor.

Vings norske kommunikasjonsavdeling opplyste i en epost til NTB fredag at selskapet hadde 3373 norske kunder på Mallorca, og at 167 av disse var i området.

– Tallene er preliminære da vi har gjester som ankommer og reiser hjem hver dag i uken, skriver selskapet.

Både ordføreren og turistbyråden i Palma skal ha besøkt ulykkesstedet. Lederen for den selvstyrte regionen Balearene, Marga Prohens, sier hendelsen har sjokkert henne, og hun sender sin kondolanser til familiene til de berørte.

Også statsminister Pedro Sánchez følger med på det som har skjedd, og sier regjeringen er villig til å samarbeide om ressurser og personell.

Les også: Politianmeldt av Frp-Amundsen: – Hersketeknikk

Les også: Flere LHBTQ+-personer flykter til Europa

Mer fra Dagsavisen