Nyheter

Underlig annonse hinter om nytt Stones-album

Den kryptiske annonsen er full av Stones-referanser og later til å tease at bandet kommer med et mulig nytt album. Dermed raser spekulasjonene.

«Our team promises you satisfaction. When they say gimme shelter we’ll fiks your sheltered windows» lyder teksten i en kryptisk annonse som dukket opp i Øst-London-baserte Hackney Gazette i forrige uke. Annonsen ser ved første øyekast ut som en reklame for den nye glassmesterbedriften Hackney Diamonds – skrevet med Stones-leppe-logoen som prikk over i-en.

Ved nærmere ettersyn inneholder annonsen referanser til flere av bandets største hits. Diamonds er også en referanse til Rolling Stones’ 60-årsjubileumsturné, som startet i Madrid i fjor, skriver blant andre musikkavisen NME.

Kjente referanser

Du skal ikke være spesielt Stones-kynding for å kjenne igjen noen av referansene i annonseteksten. Teksten hinter til minst tre av bandets mest kjente hits: «(I Can’t Get No) Satisfaction», «Gimme Shelter» og «Shattered». Og skrifttypen som er brukt til ordene Hackney Diamonds, er den samme som ble brukt på albumet «Some Girls fra 1978. Og «Est 1962» nederst i annonsen kan være en referanse til året da Rolling Stones ble dannet. Spekulasjonene raser på nettet og i flere medier.

Bronseskulptur

Tidligere denne måneden ble det avduket bronsefigurer av bandets frontfigur Mick Jagger og gitarist Keith Richards i hjembyen Dartford i Kent, der de to møttes i 1961. De gjenlevende medlemmene av bandet, som nå er i 70- og 80-årene, valgte altså Hackney Gazette i London for å avsløre detaljer om den nye platen for sine kyndige fans, melder The Guardian.

«The Glimmer Twins» er navnet på bronsestatuen avduket onsdag i britiske Dartford, hjembyen til Mick Jagger og Keith Richards. Foto: AP

En nettlenke fører til et nettsted der fans kan melde sin interesse. Linken avslører Universal Music Group, som håndterer Rolling Stones’ katalog.

Det eventuelle nye albumet blir det første siden trommeslageren Charlie Watts døde for to år siden.

Mer fra Dagsavisen