Nyheter

Jordskjelv med en styrke på 5,1 ryster Sør-California

Mens Sør-California forberedte seg på en svært uvanlig sommerstorm søndag ettermiddag, ble innbyggerne rammet av et mye mer kjent fenomen: et jordskjelv.

Jordskjelvet hadde en styrke på 5,1, ifølge US Geological Survey (USGS). Skjelvets episenter var i Ojai, mellom Santa Barbara og Ventura, og det skjedde langs Sisar-forkastningen, melder CNN.

Det var ingen umiddelbare rapporter om skader, opplyste Ventura County Sheriff i et innlegg på sosiale medier. Luftfartsenheter i fylket rapporterte senere om ingen skader etter å ha fløyet over Lake Casitas- og Matilija-dammene og byen Ojai.

Brannvesenet i Pasadena rykker ut etter et jordskjelv med styrke 5,1 i Sør-California i natt.

I beredskap

Ifølge et USGS-verktøy som gjør det mulig for innbyggerne å selv rapportere om sine opplevelser, var det rystelser i hele Los Angeles og omkringliggende områder. Ifølge byens brannvesen er det ikke meldt om personskader eller skader på bygninger i Los Angeles. Beredskapspersonell fra alle de 106 stasjonene er i såkalt jordskjelvmodus, kartlegger områdene sine og ser etter skader på kraftledninger, transportinfrastruktur, boligblokker og store samlingsplasser.

Omtrent 80 kilometer unna, i Valencia, føltes skjelvet som en langsom rulling som varte i rundt 20 sekunder. Beboere rapporterte også om en sakte rullende effekt i Hollywood-området. Minst to etterskjelv – som målte 3,1 og 3,6 – fulgte etter det første skjelvet. Jordskjelvekspert Dr. Lucy Jones sier at skjelvet ser ut til å ha blitt innledet av en liten forskjelv-sekvens som begynte lørdag morgen.

Personell fra Pasadena brannvesen rykker ut etter et jordskjelv med styrke 5,1 i Sør-California.

Ikke versting

Historisk sett er søndagens jordskjelv moderat sammenlignet med noen av de større skjelvene som har forårsaket omfattende ødeleggelser i California, som det gigantiske jordskjelvet som rammet San Francisco i1906. Jordskjelvet som rammet Northridge-området i Los Angeles i 1994 med en styrke på 6,7, frigjorde 125 ganger mer energi enn dagens jordskjelv i Ojai. Og Loma Prieta-jordskjelvet, som krevde over 60 menneskeliv i San Francisco Bay Area i 1989, var 253 ganger kraftigere enn Ojai-jordskjelvet, melder New York Times.




Mer fra Dagsavisen