Nyheter

Billie Eilish slår tilbake mot stil-kritikk: – La kvinner leve

Den 21 år gamle artisten raste på Instagram i helgen etter å ha blitt kalt «sellout» for å bruke tettsittende klær.

Rød-løper sesongen er i full gang og musiker og artist Billie Eilish slår hardt tilbake mot kritikk av stilen hennes. Ord som «sellout» og «endret» har blitt kastet rundt etter artisten har gått kledd i mer tettsittende klær enn tidligere, rapporterer flere medier, deriblant CNN.

På sin egen Instagram-story har den 21-år gamle artisten lagt ut flere bilder hvor hun svarer på kritikken:

– «Fun fact»! Visste du at kvinner er flerdimensjonale? Sjokkerende ikke sant? Tro det eller ei, men kvinner kan være interessert i flere ulike ting, skriver hun.

Innleggene ble lagt ut over helgen i Instragram-funksjonen som heter story, hvor innlegg slettes etter ett døgn.

Billie Eilish

De siste fem årene har Eilish blitt kritisert av mange for å kle seg for guttete.

I et av innleggene denne helgen skrev hun blant annet om kommentarer som gikk på at hun hadde vært heitere hvis hun oppførte seg som en kvinne. I Calvin Klein reklamen «I Speek My Truth» fra 2019, delte artisten at hun brukte posete klær slik at ingen kunne ha en mening om kroppen hennes, meldte Teen Vogue.

– Nå som jeg føler meg komfortabel nok til å bruke noe feminint eller tettsittende, har jeg ENDRET meg og er en «sellout», skriver Eilish videre på sin Instagram-story.

Til slutt skriver hun at femininitet ikke er en svakhet og gjør narr av de som synes det er uhørt at hun ønsker å uttrykke seg ulikt igjennom forskjellige faser av livet. I 2021 sa hun til magasinet Elle at det er veldig dehumaniserende at folk ønsker at hun skal forbli den samme hele livet.

Billie Eilish

Grammy-vinner

Eilish sin første store singel var «Bad Guy» som fortsatt spilles mye på norsk radio. I etterkant av singelen ga hun ut albumet «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» som vant prestisjeprisen årets-album på Grammy 2020.

Siden har hun blant annet slått godt an med med sangene «No Time To Die», «Therfor I Am» og «Happier Than Ever».

I mars gjorde hun skuespiller-debut i serien «Swarm» på Prime Video. Her spiller hun kultlederen Eva, og fans skrøt svært av innsatsen selv om hun bare var å se i en episode, meldte NTB.Mer fra Dagsavisen