Lyn nærmest seieren i poengdeling mot Kolbotn: - Det er kjedelig at vi ikke vinner

(Lyn - Kolbotn 1-1). Etter uavgjort i en tøff batalje rundes vårsesongen av. Lyn mistet fjerdeplassen, men lørdag var det i følge Emilie Bølviken og Julie Jorde viktigst ikke å tape.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Samtidig som Lyn delte poengene med Kolbotn vant Stabæk over LSK og dermed er det de sorte og blå fra Stabæk som ferierer på fjerdeplassen. Lyn har spilt en kamp mindre. Nå tar serien EM-pause helt til august.

Som vanlig ble det tøft og jevnt mellom Lyn og Kolbotn. Lyn ble snytt for straffe og var nærmest seieren i sluttminuttene, men tiden rant ut. Selv om det bare ble ett poeng fikk man i det minste Kolbotn på solid avstand før grunnserien fortsetter til høsten.

Bølviken og Jorde påpeker det samme

- Det er kjedelig at vi ikke sitter igjen med tre poeng. For det var en god prestasjon av oss i dag. Vi skaper mye og er nærme på slutten. Men det er viktig at vi ikke tapte dette også, sier Emilie Bølviken til Dagsavisen etter kampen.

Lyn tok ledelsen ved Emilie Closs på sin første sjanse i kampen før gjestene utlignet like før pause ved Sarah Hansen. Cathinka Tandberg skjøt i tverrliggeren og Anna Aahjem misset alene med keeper. Det var nok av sjanser til å vinne kampen, og på slutten skjøt Toppserie-debutant Ida Habbestad like utenfor. Julie Jorde var også veldig nærme på et langskudd som skiftet retning.

- Vi gjør omtrent alt riktig, utenom å score. Det var faktisk viktigst å ikke tape i dag, men det hadde ikke gjort noe med tre poeng her, det skal vi ikke legge skjul på. Heldigvis er det mange kamper å gjøre det på til høsten. Vi har alle forutsetninger for å klare det, sier Julie Jorde til Dagsavisen. Hun snakker om den berømte fjerdeplassen som sikrer toppsluttspill etter grunnserien.

Smil og glede etter Emilie Closs scoring.

Todelt omgang

De ble overrasket i starten, Lyn. Gjestene kjørte et høyt press, med hele laget på Lyns halvdel. Selv forsvarstrioen fikk ikke hvile. Dette påvirket hjemmelagets spill helt frem til scoringen. Kolbotn hadde mye ball og trillet seg imellom. Da de mistet den nektet de Lyn å spille særlig mer enn tre-fire pasninger før de overtok den igjen. Rundt 20 minutter spilt var det et vedvarende trykk mot Lyn, Tom Stenvoll måtte, for første gang i kampen, på beina og justere det kan kunne fra sidelinjen. Det lå et mål i lufta, men det kom ikke den veien man forventet.

Julie Jorde slo en blindpasning til høyre i bakrom. Hun håpet antagelig at Anna Aahjem ville jakte den, og det gjorde Aahjem. Med kapteinen til bortelaget, Lena Soleng Hansen, på slep, stormet hun ned mot dødlinja og slo inn. Foran mål timet ex-Kolbotn-spiller Kristin Holmen innlegget perfekt, hun burde scoret, men avslutningen gikk rett i beina på Selma Panengstuen. Hun ga derimot en retur og den var Emilie Closs først på. Plutselig sto det 1-0 på Lyns første sjanse i kampen.

Tandberg-suser før utligning

Lyn forbedret seg etter scoringen. Laget kom seg høyere i banen og i angrepsposisjon. Nå var det de som hadde initiativet. Kamilla Melgård fikk mer rom på høyresiden, Cathinka Tandberg ble mer involvert i angrep og Selma Hernes storspilte på midtbanen. Det var fra høyresiden det meste skjedde. Etter 40 minutter fant Melgård Tandberg tidlig. Bursdagsbarnet Tandberg dro seg imellom to forsvarere og dunket løs. Via fingertuppene til Panengstuen og rett i tverrliggeren.

Centimetre fra 2-0, og så utlignet plutselig Kolbotn. Kanskje fortjent? Sarah Hansen fant krysset med et fint skudd fra 20 meter. Kirvil Odden Sundsfjord kunne gjøre lite med den. Men Lyn rakk en siste sjanse før pause. Kamilla Melgård førte for en gangs skyld inn i banen, kom til skuddhold fra sekstenmeterstreken, sendte en markkryper mot lengste hjørne. Et godt forsøk, men Panengstuen lå der.

To spisser skadet

I pausen måtte Cathinka Tandberg gi seg etter en smell i foten. Inn kom Monica Nedgård Isaksen. Hun bidro med fart og ny energi, men holdt bare i 20 minutter. Hun skulle takle ute ved sidelinjen, stemplet foten for hardt ned i kunstgresset, kneet vred seg og spissen tok telling. Med tydelig smerte i kroppen ble hun trøstet og hjulpet ut av banen. Isaksen er, som Julie Jorde, Maria Fink og Cathinka Tandberg, tatt ut til J-19 EM i sommer.

- Det så ikke bra ut med Monica, men jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Det er litt skummelt med tanke på EM. Heldigvis så jeg henne gå for egne bein, det er et godt tegn. Jeg krysser fingrene på hennes vegne, sier Julie Jorde om lagvenninnen. Inn for Isaken kom Jenny Olsen, som endelig er skadefri. Hun vet alt om kneskader.

Spillerne flokker seg rundt Monica Isaken som vrir seg i smerte.

Lyn nærmest seiersmålet

På banen bølget det frem og tilbake. Begge lag ønsket alle tre poengene. Ti minutter etter sidebyttet ropte hele Kringsjå på straffe. Kamilla Melgård ble hektet på hjørnet av sekstenmeteren. Det var en soleklar forseelse, men skjedde det innenfor boksen? Dommer Marit Skurdal tok fløyta til munnen og vendte kroppen mot straffemerket, alle ventet å høre fløyta, men det kom aldri. Hun kastet et blikk ut mot linjedommer og så ut til å ombestemme seg i siste liten. Det forstod Lyn-benken lite av.

Bare minuttet senere kom Kolbotns beste sjanse. Emilie Østerås avanserte midt i banen og dyttet videre til Ingrid Kvernvolden. Hun trakk seg inn og dunket til mot nærmeste stolpe. Heldigvis for Lyn, stolpe ut. Dermed hadde lagene hvert sitt forsøk i metallet.

Inne i kampens siste ti minutter var det ett lag som var på tåhev; Lyn. Gjestene virket sløve, mens vertene hadde et mål i lufta. Anna Aahjem blir ofte byttet ut, men ble nødt til å spille hele kampen lørdag etter skadene på Tandberg og Isaksen. Hun fikk sjansen sin etter 80 minutter. Det lignet på scoringen mot Stabæk. Hun kom alene mot keeper, denne gangen litt ute til venstre. Avslutningen var lav og rett på Panengstuen. Lyns beste sjanse i andreomgang og Aahjem fortvilte etter missen.

Helt mot slutten kom Ida Habbestad inn til sin debut i Toppserien og holdt på å bli den store helten. Et rapt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren snek seg like utenfor. Lyn var nærme den forløsende scoringen, men tiden rant ut. Dermed blir det poengdeling i en som alltid tøff og jevn affære mellom Lyn og Kolbotn.

Nå får jentene - minus de som skal spille U-EM - litt etterlengtet ferie før det braker løs igjen på sensommeren. Grunnlaget er lagt for en fantastisk sesong.

Utslitte jenter etter kampslutt.

---

Toppserien grunnspill kvinner, runde 9 lørdag 18. juni

Lyn - Kolbotn 1-1 (1-1)

OBOS Arena Kringsjå: 203 tilskuere.

Dommer: Marit Skurdal, Oppsal IF

Mål: 1-0 Emilie Closs (25′), 1-1 Sarah Hansen (40′)

Gule kort: Sara Hørte, Kolbotn. Selma Hernes, Lyn.

Lyn (3-5-2): Kirvil Odden Sundsfjord - Emilie Bølviken, Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen - Kamilla Melgård, Selma Hernes, Julie Jorde (Ida Habbestad fra 85.), Kristin Holmen, Emilie Closs - Cathinka Tandberg (Monica Isaksen fra 46, Jenny Olsen fra 65.′), Anna Aahjem.

Kolbotn (4-3-3): Selma Panengstuen – Ingrid Elvebakken, Sara Hørte, Lena Soleng Hansen, Fanny Lång – Sarah Dyrehauge, Emilie Østerås, Tonje Pedersen – Ingrid Kvernvolden (Nathalie Jørgensen fra 81.), Julie Hoff Klæboe, Eline Hegg.

Øvrige resultater lørdag: Arna-Bjørnar – Røa 2-1, Stabæk – LSK Kvinner 3-1, Rosenborg – Vålerenga 2-0.