Kjempedrama da Ullern mistet seieren på overtid

(Notodden – Ullern 1-1). Notodden hadde enorme sjanser til å avgjøre mot Ullern, men Ullerns keeper og en overtidsscoring av Jens Bonde Aslaksrud så ut til å sikre full pott for bortelaget. Men helt på tampen sikret en keepertabbe fra Jesper Wold for Notodden-utligning og poengdeling.

Lørdagens resultat gjør at Ullern har tolv poeng og ligger på åttendeplass i 2. divisjon, avdeling 1. Notodden ligger nest sist med sine fem poeng.

– En altfor dårlig gjennomført match av oss. Men med en veldig sein scoring tilsa alt at vi likevel kunne ta tre poeng. Da er det kjedelig at det siste som skjedde før dommeren blåste var at vi fikk mål imot, sa Ullern-trener Didrik Bjella til Direktesport etter kampslutt.

– Men det var som sagt en dårlig kamp. Det var ikke spesielt god fotball som ble levert av noen av lagene. Vi klarte ikke å gjøre det vi hadde snakket om på forhånd. Men vi har en keeper som gjorde noen ordentlig gode redninger, fortsatte han.

Ullern-trener Didrik Bjella var svært lite fornøyd med målene som ble sluppet inn mot Arendal lørdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Roser keeperen

Jesper Wold hadde nemlig stått sitt livs kamp for Ullern, helt fram til kampens siste spark på ballen. Da tabbet han seg ut, og vertenes Melvin Frithzell kunne juble for 1-1 og poengdeling. Notodden-spissens daffe skudd trillet mellom beina på Ullern-keeperen, som deretter holdt hendene foran ansiktet i fortvilelse.

– Vi har en ung og lovende keeper. Fram til det 93. minutt eller hva det var, så sto han sin beste kamp i Ullern-drakten. Men det er litt slik det er. Veien fra stor helt til syndebukk er kort, men han var uansett mye av grunnen til at vi holdt oss inne i kampen så lenge som vi gjorde. Så er det kjipt at målet kom slik det gjorde, men ett poeng er bedre enn ingenting. Vi er skuffet over at vi ikke presterte godt nok til å ta med oss tre, sa Didrik Bjella.

Oppgjøret burde ha inneholdt flere scoringer. Vertenes Melvin Frithzell og gjestenes Jens Bonde Aslaksrud hadde blant annet store muligheter utenom scoringene, men måtte nøye seg med ett mål hver.

Kampens største sjanse utenom overtidsscoringene gikk til Notodden, da svenske Frithzell kom helt alene mot keeper et stykke ut i 2. omgang. Men Ullern-burvokter Wold vartet opp med en aldeles strålende redning. Wold var strålende kampen gjennom, men på overtid blingset han altså på Notoddens utligning.

Blodig alvor

Ullern måtte gjøre et bytte etter en duell på midten tidlig i oppgjøret. Abdel-Hedi Ali fikk en kraftig smell i nesa og tok telling. Blodig måtte han til slutt gi seg, og inn kom Henrik Solvoll Navarsete. Da hadde det kun gått ni minutter.

Notoddens Frithzell fikk en stor mulighet etter 25 minutters spill. Spissen ble spilt gjennom og rundet Ullerns keeper. Men forsøket fra skrått hold ble for svakt og ble avverget like foran streken.

Kort tid etter fikk hjemmelaget nok en god mulighet. Rett foran mål fikk flere Notodden-spillere foten på ballen, men i panikken klarte Ullern-forsvaret å blokkere hvert forsøk og klarere.

Og Notodden fortsatte å presse. Ti minutter før pause klinket Adrian Berntsen til fra distanse, og ballen dunket i tverrligger og ut. Kort tid etter ble Notodden-forsvarer Emmanuel Kisaruko spilt gjennom alene mot mål, men han lobbet ballen over.

Ullern hadde ikke mye å by på offensivt, men rett før pause kunne gjestene likevel ha tatt ledelsen. Dreni Ademaj fikk plutselig ballen inne i boksen, men fra god posisjon klarte han ikke å overliste Notodden-keeper Matias Finnestrand.

– Vi er heldige som ikke ligger under, sa Ullern-assistent Anders Johansson på Direktesports livesending i pausen.

Utrolig drama

Yannis Moula prøvde seg fra distanse drøyt ti minutter etter hvilen, men Finnestrand var våken og fikk avverget.

Så fikk Ullern sin største sjanse i oppgjøret, utenom scoringen. Jens Bonde Aslaksrud fikk ballen servert på kloss hold inne i boksen, men på flott vis fikk Finnestrand igjen avverget. Kort tid etter var det Harold Mufoncols tur, men etter klabb og babb inne foran mål fikk hjemmelaget klarert.

Så kom situasjonen der Frithzell kom alene mot Wold, men der sistnevnte gikk seirende ut av duellen på mesterlig vis.

Ullerns Jens Bonde Aslaksrud fikk en ny sjanse fra kort hold etter corner, men ballen strøk stolpen og trillet ut forbi en vegg av Notodden-spillere.

Og Notodden kom med en kanonade på slutten. Adrian Berntsen og Melvin Frithzell fikk begge store muligheter til å score, men gang på gang vartet Jesper Nesbakk Wold i Ullern-buret opp med utrolig flotte redninger.

Ullern trodde de hadde tatt en utrolig seier på overtid da Aslaksrud viste spissinstinkt og stanget ballen i mål etter innlegg fra venstre, men Notodden ga ikke opp og utlignet etter klabb og babb da Frithzell sendte ballen rett mot Wold og var heldig som fikk uttelling. Flere mål ble det ikke. Ullern må dermed fortsatt jakte årets første borteseier i serien.