Nye takter

Hannah Storm (22) i full fart oppover: – Jeg blir emosjonell av å tenke på at jeg fikk det til

Den unge fremadstormende artisten legger nå all sin tid i det som i barndommen var hennes måte å komme seg ut av det vonde og vanskelige på.

– Du skal jo på en måte legge hele deg, sjelen og hjertet ditt, ut i verden for at alle skal kunne mene noe om det.

Det sier den ferske artisten Hannah Storm (22) fra Oslo, som nylig slapp sin første singel «Stranger». I skrivende stund har den 25.619 avspillinger.

Høsten 2021 signerte Hannah Storm platekontrakt med Petroleum Records, som også representerer artister som Bigbang, Kvelertak, Thomas Dybdahl, Sigrid og Sondre Justad. Under bransjefestivalene Vill Vill Vest og Bylarm fikk Storm god respons fra både publikum og anmeldere, til tross for at hun den gang ikke hadde en eneste utgitt sang.

«Hun har en praktfull stemme som står godt til det som kan kalles luksuspop. En sjanger som ikke nevnes så ofte, men må komme med i Spellemannprisen når Hannah Storm har slått gjennom», skrev Dagsavisens anmelder om Storms konsert på Bylarm.

Kort tid etter ble den ferske artisten booket direkte til Øyafestivalen 2022. Fredag 04. februar annonserte også musikknyheter hvilke artister musikkjournalister, festival- og konsertbookere har stemt fram som årets mest lovende artister. Der topper Hannah Storm lista.

– Det er kjempegøy, helt sinnssykt og det siste jeg hadde trodd, sier Storm til Dagsavisen.

Første gang 22-åringen var på Øya, er nå nesten 10 år siden. Hun var der sammen med en av sine nærmeste venninner, som senere ga henne en bok hvor hun hadde skrevet «en gang skal vi også spille på Øya», på siste siden.

– Jeg blir kjempeemosjonell av å tenke på det. Men jeg er en veldig emosjonell person, sier hun og ler.

For Hannah Storm har musikk fungert som terapi gjennom hele oppveksten. Nå har hun flyttet til Bergen for å drive med det på fulltid.

Musikk som terapi

Musikk har vært viktig for Storm gjennom hele oppveksten. Med musikalske foreldre ble det spilt mye bra musikk i huset, og Storm begynte å skrive låter allerede som sjuåring.

– De var dårlige, men mamma og pappa støttet meg veldig i arbeidet med musikk, sier hun.

Sin første ordentlige låt skrev hun på engelsk da hun var 11 år gammel. Den het «Little Bunny», og handlet om mobbing. Storm hadde det ikke så bra på barneskolen. Det var egentlig derfor hun begynte å skrive låter.

– Jeg klarte ikke å si ifra. Jeg kunne prøve, men det funket ikke. Min måte å uttrykke meg på ble gjennom sangene. De fleste låtene jeg skrev på den tiden var om mobbing.

På ungdomsskolen hadde de jevnlig trinnsamlinger hvor elever kunne opptre.

– Jeg hadde en helt fantastisk lærer som oppfordret meg til at jeg skulle synge på de samlingene, sier Storm.

Da fremførte hun låtene hun hadde skrevet, mens klassen hennes satt og hørte på. Hun vet den dag i dag ikke om de koblet at låtene handlet om utenforskapet hun følte på.

– Men det var min terapi, min måte å si ifra på. Jeg fikk uttrykt hva jeg følte, og det hjalp meg veldig, sier hun.

Ingen spisse albuer

I 13 år sang hun i kor, på videregående begynte hun på musikklinja på Foss og deretter tok hun et år på jazzlinja til Toneheim Folkehøgskole. Men hun følte seg ikke ferdig ennå, og begynte derfor på et ettårig studie på LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries). Der lærte hun mye om musikkbransjen og det å jobbe med andre. Da hun var ferdig med utdannelsen bestemte hun seg for å sende ut demoer med låter hun hadde skrevet til ulike management og plateselskaper. Det tok ikke lang tid før hun fikk napp.

– Jeg fikk svar fra Made Management, som var de jeg ønsket meg.

Managementet, som holder til i Bergen, inviterte Storm til Vestlandet omtrent en gang i måneden. Der møtte hun blant annet Vetle Junker, som hun har skrevet sin første låt, «Stranger», med. Etter en stund bestemte hun seg for å flytte dit.

– Jeg har ikke vært i bransjen så lenge, men jeg har ikke opplevd noen spisse albuer. Jeg ble tatt så godt imot i Bergen da jeg flyttet dit, fra andre artister og folk i musikkmiljøet. Jeg kunne ikke bedt om noe bedre, det har bidratt så mye til at jeg har det så fint som jeg har det nå, sier Storm.

Hun lener seg til stadighet på folkene hun har rundt seg i Bergen. De har vært gjennom det samme som henne.

– Det er jo en usikker bransje, man vet aldri hva som skjer. Da er det fint å snakke med noen erfarne om det, når jeg er stressa fungerer det som veldig betryggende, sier hun.

Hannah Storm trives godt i Bergen, som hun synes er en vakker by. Regnet har heller ikke tatt henne helt enda.

Liker det uforutsigbare

I Bergen jobber Storm med musikk på fulltid. Hun bruker mye tid på å skrive låter, og trives godt med en hverdag som ikke er helt A4.

– Jeg liker en litt uforutsigbar og spontan hverdag hvor det skjer mye forskjellig. Ingen dager er like, og ingen er kjedelige, sier hun.

– Hvordan vil du selv beskrive musikken din?

– Organisk, klassisk, romantisk og veldig emosjonell. Låtene mine er stappfulle av følelser. Også liker jeg å kombinere sjangre litt, det er spennende, svarer hun.

Tekstene må handle om noe hun føler på, kjenner seg igjen i eller selv har opplevd. Men melodien kommer først.

– Jeg er veldig melodifokusert. Handlingen kommer etter uttrykket i melodien og hva slags følelse den gir, sier hun.

Det største komplementet

Hannah Storm elsker å opptre live. Samme dag som hun skal på er hun alltid nervøs, men et halvt minutt inn i låten har det prellet av henne.

– Jeg har sunget live ganske mye, som på trinnsamlingene på ungdomsskolen. Jeg gleder meg alltid veldig til det. Det er da jeg får uttrykt meg ordentlig, på en annen måte enn når jeg bare spiller inn låter.

Hun opplever det som befriende å vise følelsene sine til publikum. Også synes hun det er skikkelig hyggelig å se reaksjonene og responsen.

– Det største komplementet jeg kan få, som ikke er av ord, er å se at noen gråter under konsertene mine. Jeg vil jo ikke at noen skal ha det vondt, men da blir jeg rørt. Skikkelig.

Låten «Stranger» var den første Storm skrev da hun kom til Bergen. Derfor føltes det riktig at det også skulle være den første hun skulle gi ut.

– Det er kanskje ikke en tradisjonell første singel, men den presenterer prosjektet mitt godt. Det er kjempegøy og deilig å komme i gang, men også veldig skremmende. Det er jo så personlig, det er ikke noe jeg kunne gjort annerledes, for jeg gir jo bare av meg selv, sier Storm, som selv lar seg inspirere av alt fra Adele, Amy Winehous, Radiohand, The Beatles og Queen.

Trøsten som ble levebrød

At barnedrømmen faktisk gikk i oppfyllelse, er følelsesladet for Storm å tenke på. Hun får tårer i øynene når vi ser tilbake på reisen hun har hatt det siste året.

– Jeg kan bli veldig emosjonell av å tenke på at jeg fikk det til. Jeg tar det aldri for gitt, men det er lett å glemme hvor jeg er, når man stadig leter etter nye høydetopper.

– Jeg er så takknemlig, det er flere ganger jeg tar meg i å gråte litt, men god gråt, fordi dette betyr så mye for meg.

Hannah Storm legger nå all sin tid i det som i barndommen var hennes måte å komme seg ut av det vonde og vanskelige på.

– Da blir jeg emosjonell. For dette var min trøst, som jeg søkte støtte i. Og nå får jeg leve av det.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen