trikkeligaen

Fagermo: – Vi kunne protestert, men det gjør vi ikke

Feil straffespark? Nei, sa dommer og Moldespillerne. Ja, sa VIF-spillerne. – Det er mulig protestgrunnlag, men vi lar være, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Straffesparket til Molde rett før pause ble naturlig nok den store snakkisen etter 1-1-kampen mellom Vålerenga og Molde.

Uenighet om dommeravgjørelser er vi vant til, men her var det tidsbruken som ble veldig spesiell. Hvorfor tok det så lang tid før dommer endret avgjørelsen fra frispark til straffespark?

Kan ikke bruke storskjermen

– Vi mener dommerne brukte storskjermen til å revurdere situasjonen. Det må være en grunn til at det tok så lang tid. Det har de ikke anledning til, det er protestgrunnlag, men vi lar det være, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen etter at støvet har lagt seg.

Hvorvidt Ivan Näsbergs påståtte felling av Martin Ellingsen rett før pause var noen forseelse, var bare en side av saken. Näsberg sa nei og mente Molde-spilleren snublet i sine egne bein. Ellingsen sa ja, og mente han ble tatt.

Molde-trener Erling Moe mente det var klar straffe, VIF-trener Fagermo det motsatte.

Og dommer Mohammad Usman Aslam?

Dommeren: - En soft situasjon

Vålerenga - Molde: 19. sept 21

– Jeg mener det var en såkalt soft situasjon, det vil si at noen dømmer, andre ikke. Jeg står på avgjørelsen, sa dommeren som sto rakrygget i pressesonen etter kampen og svarte på alle spørsmål.

Men Fagermos påstand om at de hadde revurdert situasjonen etter å ha studert bildene på storskjerm, gikk han ikke med på.

– Det får være Fagermos påstand. Vi benytter ikke storskjerm. Men det ble en diskusjon med assistentdommer, så ble det mitt ansvar å omgjøre min egen avgjørelse fra frispark til straffespark. Ettersom spillet ikke var igangsatt var det anledning til det. Og den avgjørelsen står jeg ved, sier Aslam.

Riktig resultat med uavgjort

Alle aktørene mente at VAR-teknologien også må innføres i Norge, men det er ikke sikkert det ville hatt noen betydning. For alle aktørene var fortsatt uenige i konklusjonen etter å ha sett tv-bildene om igjen.

Både Dag-Eilev Fagermo og Erling Moe vil ha VAR i norsk fotball, under forutsetning at det brukes skjønnsomt.

Men Fagermo vil ikke benytte protestmuligheten i dette tilfelle.

– Vi kan neppe bevise at dommerne brukte storskjermen, men det var vårt inntrykk. Samtidig vil jeg innrømme at Molde kanskje også skulle hatt et straffespark i en annen situasjon og at uavgjort 1–1 egentlig var et helt greit resultat i denne kampen, sier Fagermo.

Spillemessig var det et langt sprang i riktig retning for VIF etter 0–3 i Sandefjord.

– Det skulle jo bare mangle. Vi viser at vi spiller jevnt med de beste når vi er på. Men vi avgjør for få kamper i vår favør, konkluderer han.

For dette var Vålerengas niende uavgjorte kamp. Og da blir det for få poeng totalt til noen medaljekamp.







Mer fra Dagsavisen