trikkeligaen

Nysignering med mål da Kjelsås spilte uavgjort mot Asker

(Asker - Kjelsås 2-2). Rasmus Løvseth scoret et lekkert mål mot Asker, og 2-2 gjør at Kjelsås fortsatt er ubeseiret så langt i treningskampene.

To treningskamper har nemlig gitt seier 2-1 over Moss og 2-2 mot Asker.

– Det var en nyttig kamp. Vi har noe rust i rørene, så vi har en del ting å jobbe med. Men vi fikk jobbet med en del ting underveis og fikk lært en del på 90 minutter. Vi starter bra, men sliter den siste halvtimen av den første omgangen. Da må vi løpe fryktelig mye, og det er unødvendig. At vi får to grove tabbemål imot er også typisk rust, sier trener Eivind Kampen til Dagsavisen og fortsetter:

– Den andre omgangen er mye bedre. Da fikk vi justert ting og vi kommer fortjent tilbake i kampen. Vi kan også vippe det til vår fordel på tampen, men det er ikke så veldig farlig siden det var en treningskamp.

Mål i sin andre kamp

Lørdag presenterte Rasmus Løvseth seg umiddelbart med mål etter timen spilt. Han kommer fra Ullern, der han scoret elleve mål på 21 kamper i 3. divisjon sist sesong, og ble klar for Kjelsås i mars.

– Det var deilig å score. Målet mitt er å score mye mål denne sesongen og hjelpe laget, sier Løvseth til Dagsavisen. Han spilte den første omgangen mot Moss forrige helg, og lørdag ble det altså scoring og skudd i kryss-stanga.

– Vi rulla fint opp, og jeg tenkte det bare var å fokusere på å avslutte på mål. Det ble bra til slutt, sier han og smiler, på spørsmål om han kan beskrive den første scoringen i Kjelsås-drakta.

Han stortrives i sin nye klubb, selv om han innrømmer at mye er nytt.

– Vi spilte mye 4-3-3 i Ullern med meg på kanten, mens jeg nå spiller spiss i 4-2-2. Det er en tilpassingssak.

Hva liker du best?

– Jeg spiller der jeg blir satt, sier han med et lurt glis.

Kampen sier følgende om spissen:

– Det var veldig gledelig at Rasmus scoret. Han er en kjempespennende spiller som har bytta rolle fra Ullern på kanten til nå, hvor han er spiss. Han har hatt mye å lære i løpet av vinteren, så det er viktig for han med kamper, som er noe annet enn bare trening. Han er en fantastisk avslutter, men han trenger å lære seg måten vi spiller på.

Solli med lekker scoring

I finværet på Føyka kunstgress lørdag fikk Kjelsås en drømmestart da de tok ledelsen etter bare fem minutter, etter et vakkert langskudd av Jesper Solli. Så var Kjelsås-keeper William Da Roscha uheldig da han glapp ballen etter en corner og fomlet den i mål.

Bare fem minutter senere hadde Asker snudd kampen. Lars Fuhre gikk ned i Kjelsås-boksen og fikk straffe som Sindre Mauritz-Hansen ekspederte i mål. Dermed sto det 2-1 etter 26 minutter.

Varmen spilte en faktor i hele oppgjøret og spesielt det siste kvarteret av den første omgangen, der det ikke ble skapt noen verdens ting.

Også det første kvarteret av den andre omgangen var lite spennende. Så rullet Kjelsås opp og vartet opp med nok en lekker scoring. Glenn Mjelde Håberg slo inn i boks og fant Rasmus Løvseth, som hamret ballen opp i nettaket til sin første Kjelsås-scoring, i debuten.

Kjelsås var nære ved å vinne på tampen da et skudd fra Løvseth gikk i kryss-stanga, men marginene var ikke på Oslo-lagets side. Dermed endte det 2-2.

Kjelsås møter Kongsvinger neste søndag før de serieåpner mot Vard Haugesund borte 19. juni.

– Jeg synes vi ser ganske solide ut. Vi kommer ikke til å frykte noen lag, og jeg tror vi blander oss inn i toppen, sier Løvseth.

Er dere i rute, Eivind Kampen?

– Det har aldri vært vanskeligere å svare på om vi er i rute til seriestart eller ikke som nå. Vi hadde en stor framgang fra forrige helg til i dag. Så blir det en gjennomkjøring til mot Kongsviner, så skal mye være gjort. Da er vi klare til seriestart!


KAMPFAKTA

Treningskamp lørdag:

Asker-Kjelsås 2-2

Føyka stadion i Asker.

Mål: 0-1 Jesper Solli (5), 1-1, 2-1, 2-2 Rasmus Løvseth (61)

Kjelsås (4-4-2): Da Rocha - Brenden, Martinussen, Brotangen, Bjørnland - Paintsil, Solli, Akinyemi, Hanstad - Rosland, Grønner

Mer fra Dagsavisen