trikkeligaen

Sesongens første seier for Lyn

(Lyn - Klepp 2-0). Lyn blomstret i sesongens første hjemmekamp i Toppserien og benyttet anledningen til å ta tre velfortjente poeng.

Etter to tøffe bortekamper mot VIF (0–4) og LSK Kvinner (2-3), kunne Lyn endelig starte løpet der poengene primært skal tas: Hjemme på kunstgresset på Kringsjå.

Det syntes godt fra start og i sommervarmen ved Sognsvann lå den første ballen i nettet før to minutter var spilt.

Et langt oppspill ble stusset videre av Emma Stølen Godø til Kristin Haugstad som elegant passerte keeper og satte ballen i åpent mål.

Det var Kristin Haugstads første mål i rød og hvit trøye.

Lyn skapte mest

Lyn skapte flest muligheter og hadde mest energi. En ivrig Laura Gashi skapte mye uro for Klepp, som kom til kampen med to seire og mye selvtillit. Men her ble de overrumplet.

For Lyn-veteran Joanna Bækkelund sikret ny Lyn-scoring etter 38 minutter i en omgang som ble veldig underholdende, sett med Lyn-øyne. Og med nøytrale øyne. Det unge laget sprudler av entusiasme.

Scoringen kom i andre bølge etter en corner, neste innlegg møtte Bækkelund med hodet på bakre stolpe. Keeper var sjanseløs.

Klepp hevet seg uten uttelling

Klepp kom sterkere etter pause, prøvde å presse Lyn høyere i banen, men klarte ikke å utnytte det lille overtaket i banespill. Lyn var vel så farlige på sine målrettede kontringer.

Først rett før slutt av ordinær tid kom Klepp til sin største sjanse da en heading fra D’Anjou smalt i tverrliggeren.

Dommeren la til hele seks minutter og Klepp jaktet intens redusering. Men i stedet kom Lyn på en hurtig kontring og fikk frispark. Det endte med at 15 år gamle Kamilla Melgård sendte ballen i mål. Lyn jublet for sin deres tredje scoring inntil de oppdaget at assistentdommer hadde flagget oppe.

For Lyn var seieren et stort sportslig løft og veldig viktig foran to ukers landslagspause. Da venter Sandviken i Bergen, laget mange har pekt på som årets største favoritt og står med full pott så langt.

Lyn samlet seg i ring i midtsirkelen på Kringsjå og danset seiersdansen til ære for det fåtallige, men lovlige publikum som fikk slippe inn denne lørdagen.

Toppserien kvinner lørdag, 3. serierunde:

Lyn – Klepp 2–0 (2–0)

Mål: 1–0 Kristin Haugstad (2), 2–0 Joanna Bækkelund (38)

Dommer: Veronika Fjeldvær, Stadsbygd.

Gult kort: Iselin Sandnes Olsen, Lyn.

Lyn (4-3-3): Kirvil Odden – Anna Linnea Palm, Joanna Bækkelund, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Raaum Closs – Laura Gashi (Cathinka Friis Tandberg fra 78.), Julie Aune Jorde, Emma Stølen Godø (Maja Nordahl fra 86.) – Sofie Mykkeltveit Tunes (Christina Osnes-Ringen fra 90.), Kristin Haugstad (Anna Nerland Aahjem fra 86.), Una Roaldseth Søyland (Kamilla Melgård fra 85.).

Klepp (3-2-3-2): Kathrine Larsen – Nikola Orgill, Susanne Vistnes, Emma Braut Brunes – Ingeborg Lye Skretting, Helene Broch – Marie Andresen, Mille Aune, Marie-Yasmine D’Anjou – Kristina Maksuti (Ingrid Synnøve Nødland fra 82.), Kaja Karlsen.

Toppserien kvinner lørdag, 3. runde:

Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-2, Avaldsnes – LSK Kvinner 2-3, Kolbotn – Vålerenga 1-2, Lyn – Klepp 2–0, Stabæk – Sandviken 1-2.