Ulveparet, som opprinnelig kom fra Østmarka og var både halvsøsken og søskenbarn, ble fanget av Norsk institutt for naturforsknings (NINA) viltkamera 13. oktober 2016 i Hobølreviret.

Vil felle tolv ulver og ta ut tre revirer

Alle ulvene i tre revirer innenfor ulvesonen samt tolv ulver utenfor ulvesonen må felles. Det mener Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold.

Tirsdag vedtok rovviltnemndene i region fem (Hedmark) og region fire (Oslo, Akershus og Østfold) vinterens lisensjakt for ulv.

Nemndene går inn for en kvote på tolv ulver utenfor ulvesonen og å felle alle ulvene i tre revirer innenfor sonen: Slettåsreviret og Mangenreviret i Hedmark/Akershus og Hobølreviret i Østfold, skriver Nationen.

LES OGSÅ: Så mange ulver bodde i Østfold i vinter

Vedtakene er i tråd med anbefalingene fra Fylkesmannen i Hedmark (som er sekretariat for de to rovviltnemndene) når det gjelder felling utenfor ulvesonen, men stikk i strid med sekretariatets innstilling innenfor ulvesonen, der anbefalingene var ingen fellinger.

Ifølge Nationen begrunner rovviltnemndene sitt vedtak med at bestandsmålet for ulv i vinter er oppfylt med stor margin.

Det er ventet at vedtaket vil bli klaget inn for Klima- og miljødepartementet.

Ulveparet som slo seg ned i Hobølreviret fikk tre valper. Det er antatt at moren har dødd, mens faren fortsatt holder til der.

LES OGSÅ: Ulv vandret over 300 km før den ble påkjørt på E6 i Moss (DA+)