Oslo  20160418.
Oslo fengsel, avdeling A, bedre kjent som Botsen åpner dørene i september 2016 for publikum. Botsfengselet i Oslo er vårt eldste fengsel i bruk, og det eneste som er bygget etter den såkalte Philadelphiamodellen, der man kunne se alle cellene fra ett sted i bygget, og alle innsatte kun skulle se fengselvokteren, enten de satt på cella, var i luftegården eller i kirken. Bygningen er fredet av Riksantikvaren. Pressen får en omvisning i Sentralhallen, Avdeling C3, biblioteket, festsalen og 
luftegårder. 

Foto: Lise Åserud / NTB
Nyheter

Jobber med å flytte Oslo fengsel til Østfold

Regjeringen har åpnet for å etablere et nytt fengsel utenfor hovedstaden. Østfold er ett av stedene som kan være aktuelt. Nå har lokalpolitikere der kastet seg rundt for å finne egnede tomter.

Hei!

Denne artikkelen krever abonnement.

Du må logge inn for å lese videre