Nyheter

Institusjonsbevareren

For to uker siden hadde aldri Geir Even Elgaaen sett for seg at han i nærmeste fremtid kom til å eie en bar. Nå er han medeier av Fiskebasaren.

Hvem: Geir Even Elgaaen

Hva: Den nye medeieren av Fiskebasaren

Hvorfor: Tok over Fiskebasaren sist uke

Gratulerer! Har det vært en våt drøm å ta over Fiskebasaren?

Haha! Definitivt ikke. Hvis du fortalte meg to uker siden at jeg skulle ta over Fiskebasaren, hadde jeg ikke trodd deg. Det hele startet egentlig da de tidligere eierne ringte og spurte om vi skulle samarbeide. Jeg ringte deretter Ralph Bakken, og vi bestemte oss for å kjøre på. Fiskebasaren er på mange måter en institusjon i byen, så det er viktig å ivareta stedet.

Har du erfaring fra Moss’ uteliv fra før av?

Absolutt ingen! Heldigvis har Ralph erfaring fra driften av den tidligere sportspuben på Tivoli, så han tar seg av alt tilknyttet den fysiske driften. Jeg skal derimot passe på at det administrative fungerer som det skal.

Hva var årsaken til at du og Ralph Bakken bestemte dere for å ta over Fiskebasaren?

Som sagt, alt var veldig spontant. Full fart. Og vi hoppa rett ut i det.

Hvordan har den første tida som eier vært?

Business as usual. Det er veldig flinke ansatte her, så vi har ikke måttet forandre på stort. Vi har egentlig bare åpnet igjen, bortsett fra at vi har innført et velfungerende smittevernsystem.

Har det vært mye folk innom så langt?

Det har ikke vært dårlig. Vi har jo tatt over Norges kanskje mest kjente utested. Men det må understrekes at vi er væravhengige.

Blir det noen endring av konseptet?

Nei, både Ralph og jeg er enige om at dagens konsept er solid. Og de ansatte har alt av rutiner inne, så det hadde bare vært dumt å endre på noe.

Hva mener du er Fiskebasarens beste kvalitet?

Det er et par ting: Vi har en strålende beliggenhet, de ansatte er dyktige og stedet er på sett og vis en institusjon.

Er dette en sidejobb for deg?

Ja, jeg kommer til å ha lite med driften å gjøre. Jeg driver Hydroclean, og det er masse å gjøre der i disse dager.

Det er mange innenfor utelivet som har klagd over de forskjellige tolkningene av smittevernreglene – hvordan har kommunikasjonen med kommunen vært?

Jeg synes et har vært veldig bra. Vi fikk en liste fra kommunen hvor det ble satt noen klare krav vi måtte følge. Deretter sendte vi et brev med endringer for imøtekomme smittevernreglene. Det er fint at kommunen rettleder fremfor det å piske.

Hvordan kommer åpningstidene til å se ut på Fiskebasaren resten av sommeren?

Fra elleve på formiddagen til halv to på natten. Vi fokuserer på at smittevernreglene skal håndheves på en forsvarlig måte. Derfor er det greit å stenge en time før de andre stedene. Som regel er det den siste timen hvor det blir klemming og nærkontakt. Og akkurat det skal vi unngå.

Har det blitt noe ferie på deg i sommer?

Nei, det har ikke blitt noen ordentlig ferie ennå. Jeg var noen dager på hytta i Femunden. Ellers har jeg brukt båten en del. Jeg hadde i utgangspunktet tre uker, men jeg var på jobb hver dag i den perioden. Det har vært mange baller i lufta. Forhåpentligvis blir det noe til høsten.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

«Is that it?» av Bob Geldof fra 1986. Den boka husker jeg fremdeles godt.

Hva gjør deg lykkelig?

At folk rundt meg har det bra. Og å være sammen med ungene mine.

Hvem var din barndomshelt?

Kevin Keegan. For en legende.

Hva misliker du mest ved deg selv?

At jeg er en smule impulsiv. Hehe.

Hva gjør du når du skeier ut?

Da drar jeg til Bifferiet og spiser entrecôte.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

Jeg har til mat på bordet, tak over hodet og ungene mine har det fint. Da er de grunnleggende behovene dekket, og dermed kan man ikke klage. Men det flere ting jeg brenner for, særlig en mer rettferdig fordeling av goder.

Er det noe du angrer på?

Haha. Ja, masse. Det er mye, det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

Datteren min. Hun er den kuleste jeg kjenner. Vi kan snakke sammen og ha de moro i timevis!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.