Nyheter

Har kostet 8,5 millioner kroner så langt

Det koster penger å drive koronaklinikken. Penger som kommunen ikke har budsjettert med.

Moss, Våler, Råde og Vestby kommune har alle gått sammen om å opprette og drifte koronalegevakten, både i form av penger, utstyr og mannskap. Altså deles regningen. Det gjøres basert på innbyggertall.

Så langt har det kostet 6,9 millioner kroner å drifte denne ekstra legevakten, ifølge økonomisjef Stine Kihl i Moss kommune. Av disse må Moss betale 4,2 millioner kroner.

Beredskapen knyttet til sengeplassene på koronaklinikken har ifølge Kihl kostet kommunen 1,6 millioner kroner så langt. Samtlige innlagte pasienter har vært fra Moss, så her har kommunen tatt hele regningen selv. Dersom pasienter fra andre kommuner blir innlagt, sendes regningen til deres hjemmekommune.

LES OGSÅ: Skoler har bidratt med utstyr til koronaklinikken i Moss

###

Nesten 100 millioner kroner i minus

Hans Reidar Ness, rådmann i Moss, har lenge uttrykt bekymring for de økonomiske konsekvensene koronapandemien vil ha for kommunen.

Moss har fått en viss støtte fra staten, men den vil ikke dekke alle kostnader knyttet til kommunens innsats med å håndtere pandemien.

Under det forrige kommunestyremøtet 11. juni forklarte rådmannen at kommunen lå nesten 100 millioner kroner under det opprinnelige budsjettet for 2020.

LES OGSÅ: Moss kommune anslår koronaviruset vil koste dem rundt 100 millioner kroner (+)

Mer fra Dagsavisen