Nyheter

Politikere i ordkrig på Facebook om prestisjeprosjekt på Verket i Moss

Regjeringen utsetter en eventuell utbygging av ny politihøgskole på ubestemt tid. Nå krangler stortingspolitikere fra Østfold åpent om hvem som har skylden.

Höegh Eiendom har planene klare for en ny politihøgskole på Verket i Moss. De ønsker å bygge lokalene, for å se leie dem ut til skolen. Regjeringen har foreløpig ikke satt av penger til å utrede mulighetene for å bygge en ny skole.

– Du var med og sørget for å skyte ned framdriften for ny politihøyskole, og du traff godt, dessverre.

Slik starter en meldingsutveksling på Facebook mellom stortingspolitikerne Stein Erik Lauvås (Ap) og Tage Pettersen (H).

Bakgrunnen er at en merknad i statsbudsjettet, som ville åpne for at en ny politihøyskole (PHS) kunne havne i Moss, ikke fikk støtte av Aps medlemmer i Stortingets justiskomité.

Beskylder Høyre for å legge skylden over på Ap

Sammen med Ulf Leirstein (Frp), gikk Pettersen ut i Moss Avis og kritiserte Ap for den manglende støtten. Pettersen insisterer på at han kun mener det er trist at enigheten på Østfold-benken ikke holdt helt inn.

Lauvås svarte uansett med å legge skylden for at hele prosjektet er satt på vent av Høyre, Frp og Venstre. Debatten fortsatte på Facebook.

– Når dere selv står bak merknaden om ikke å utrede PHS videre på ubestemt tid, og i samme slengen prøver å legge skylden på resten av oss på Østfold-benken, blir det for drøyt, skriver Lauvås.

– Jeg har verken kritisert eller skyldt på noen – ei heller Ap. Nå må du ta deg sammen, repliserer Pettersen.

– Innse at dere har lagt hele PHS på is. Om noen skal drive øvelser i å ta seg sammen, får du starte med deg selv, skriver Lauvås, før meldingsutvekslingen avsluttes av Pettersen.

Tar ikke på seg skylden

Til Dagsavisen Østfold utdyper Lauvås at han mener Høyre bør innrømme at det er deres og de andre regjeringspartienes feil at PHS-planene er lagt på is inntil videre.

– Det Pettersen & co. forsøker er å vri seg unna og tåkelegge saken, mener han.

Den oppfatningen deler ikke Pettersen.

– Jeg har ikke lyst til å si at noen har skyld i dette. Det ville vært mye bedre å bruke energien på å overbevise regjeringen, i stedet for å skyte skyldspiler etter hverandre, sier han.

LES OGSÅ: Studentleder: – Politiutdannelsen i Oslo er mangelfull