Nyheter

SV vil slippe de unge til i partiet

SV-profilene May Hansen og Leif Christensen gir seg som politikere. De ser likevel lyst på framtida til lokalpartiet.

May Hansen og Leif Christensen har til sammen rundt 50 år som SV-politikere bak seg. Når den nye kommunen blir en virkelighet i 2020, skrives det også et nytt kapittel i hvert av deres liv.

Begge har bestemt seg for å sette punktum for sine politiske karrierer og ikke stille til valg i 2019.

– Jeg har aldri opplevd ikke å bli enstemmig valgt. Det er jo nærmest et kunststykke. Samtidig viser jo det at det er vanskelig å benke seg mot meg. Nå føler jeg at noen andre skal få en sjanse i dette partiet, sier Hansen.

Sto ved et veiskille

For Leif Christensen, som for øvrig fylte 50 år forrige fredag, sto valget mellom jobben i Fagforbundet eller vervet som SV-politiker. Han valgte det første.

– Å være hovedtillitsvalgt i Moss og politiker i Rygge går greit, men nå som kommunene skal slå seg sammen ser jeg at det åpner seg mange potensielle konflikter. Det er noe jeg vil unngå, både for partiet og Fagforbundets skyld, forklarer han.

I tillegg til å være SVs gruppeleder i Rygge, er han partiets 2. vararepresentant på Stortinget. Når denne stortingsperioden er over, er han dermed helt ute av politikken.

LES OGSÅ: Her er May Hansen og Leif Christensens beste minner som politikere (DA+)

Startet i bystyret i 1987

May Hansen har vært aktiv som politiker siden begynnelsen av 80-tallet. Hun representerte SV i Moss bystyre for første gang i 1987, da som varamedlem. Der satt det ikke mange politikere som fortsatt er aktive i dag.

– Jeg husker mitt første bystyremøte. Da ble det holdt taler til langt ut på natten. Jeg var ikke hjemme før tidlig på morgenen. Da tenkte jeg at «jeg aldri skal bli politiker», forteller hun.

Slik gikk det altså ikke.

– Jeg har fått være med på en eventyrlig reise. Det har vært veldig gøy å bidra til at folk har fått det bedre, sier hun.

LES OGSÅ: – Å nei, nå kommer hun «tøtta» fra SV (DA+)

Peker ut sin egen arvtaker

Hansen er leder av den lokale nominasjonskomiteen. Med andre ord har hun en viktig stemme i arbeidet med å velge sin egen arvtaker. Det arbeidet pågår fortsatt.

– Det er mange flotte folk som kommer etter oss. Det er bare å glede seg til lista. Fremtiden til SV ser veldig bra ut, sier Christensen.

– Ja, det er masse bra ungdom på gang. Det blir en fin blanding fra begge kommuner. Vi er plutselig blitt så mange, sier Hansen.