Mossing tiltalt for svindel etter salg av russeklær

Fire frustrerte tenåringer fikk aldri russeklærne de hadde betalt til sammen 119.000 kroner for. I retten blir butikkeieren anklaget for å ha lurt dem.

Du husker kanskje saken fra da «TV 2 hjelper deg» rullet den opp i april i fjor? Flere fortvilte russ hadde henvendt seg til forbrukerredaksjonen om firmaet Din Klesleverandør, underlagt en mannlig eier i Moss – en sak Moss Avis først omtalte. Nå er 24-åringen tiltalt for bedrageri, og må møte i Moss tingrett 12. desember for å forsvare seg mot anklagene.

Ventet forgjeves

Representanter for ti forskjellige russegrupper i hele landet, som TV 2 hadde snakket med den gang, fortalte at russeklærne skulle være vesentlig rimeligere i pris enn hva som var vanlig, og at tilbudene var forlokkende. De hadde alle bestilt utstyret sitt gjennom samme leverandør. Til felles hadde de også at de ventet forgjeves på utstyret de hadde bestilt. Forklaringene de fikk gikk blant annet på forsendingsproblemer i forbindelse med julerushet.

Garanti

Den unge eieren er nå tiltalt for bedrageri mot fire enkeltpersoner, tre unge kvinner og én mann. Den ene av dem hadde bestilt og betalt utstyr for 42.000 kroner, en annen hadde brukt 39.000. Til sammen betalte de fire 119.000 kroner – uten å få varene de hadde bestilt. Samtlige av disse bestillingene ble utført høsten 2016, ifølge tiltalen.

Kundene TV 2 snakket med i fjor, fortalte at de noen måneder etter bestilling hadde valgt å avbestille varene og krevd refusjon av pengene. For Din Klesleverandør opererte med følgende garanti:

Garantien vår er enkel. 100 prosent fornøyd ved avtalt prøveeksemplar, eller pengene tilbake.

Men to og en halv måned etter avbestilling hadde de fortsatt ikke fått pengene refundert, fortalte de TV 2, som også kunne opplyse at nettbutikkens sider var fjernet etter at redaksjonen begynte å jobbe med saken.

– Driver ordentlig

Tiltaltes forsvarer, advokat Helge Karlbom hadde i går ikke fått snakket med sin klient etter at tiltalebeslutningen ble klar, og hadde derfor ikke anledning til å kommentere saken.

Den tiltalte skal i mars i fjor ha betalt tilbake pengene han skyldte til russen Moss Avis hadde snakket med, og uttalte til samme avis:

– I henhold til avtalen har jeg faktisk tre-fire ukers tilbakebetalingstid. Jeg driver ordentlig.