Moss tingrett. FOTO: KENNETH STENSRUD

Kvinne (28) fra Moss tiltalt for bildrap på syklist

Kvinnen skal ha vært ruspåvirket da hun kjørte på og drepte en mannlig syklist i 40-årene. Også bilpassasjeren står tiltalt.

Ulykken skjedde den 14. november 2012 langs riksvei 115 ved Krossengbrua i Våler.

Saken skal opp i Moss tingrett i dag. Det er satt av to dager til hovedbehandlingen, som også skal inkludere en rekonstruksjon på ulykkesstedet.

 

Offeret var fra Våler

Tiltalen mot kvinnen, som er satt av Statsadvokatene i Oslo, inneholder totalt fem lovbrudd. Den første, og mest alvorlige, dreier seg om uaktsomt drap ved bruk av motorvogn.

Påtalemyndigheten mener hun ble oppmerksom på syklisten, som syklet i samme retning, altfor sent. Offeret, en 42-åring fra Våler, døde som følge av skadene han fikk ved påkjørselen.

 

Ruset på epilepsipiller

Kvinnen står også tiltalt for å ha brukt narkotika og for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Det dreier seg om rus som følge av bruk av legemiddelet Rivotril. Dette brukes egentlig til behandling av epilepsi. Det inneholder blant annet det narkotiske virkestoffet Klonazepam, som er et ettertraktet rusmiddel. Det er også avhengighetsdannende. I Norge er legemiddelet Rivotril kun lovlig med resept.

 

Bilens eier også tiltalt

Mannen som eide kjøretøyet, en VW Transporter, står tiltalt for å ha latt kvinnen bruke bilen, til tross for at han skal ha visst at kvinnen var ruspåvirket og ikke hadde førerkort. Han har forklart at han ikke kjørte, men satt i passasjersetet da ulykken inntraff.