Erlend Wiborg (Frp) tar pappaperm fra Stortinget

Stortingspolitikeren fra Moss ser fram til å bytte ut politikken med kvalitetstid sammen med sin datter.

I en e-post opplyser stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) fra Moss at han går ut i pappapermisjon fra 25. februar til 8. juni. I denne perioden vil det være partiets frontfigur i Fredrikstad og 1. vara for Østfold Frp som skal fylle hans sko på Løvebakken.

– Han skal gjøre sin plikt, så da får jeg denne muligheten, sier Bjørnar Laabak til Demokraten.

– Det blir fint å få en lengre sammenhengende periode. Jeg har jo vært inne noen dager i slengen tidligere, men nå blir det litt mer kontinuitet over det, legger han til.

Stolt far

Erlend Wiborg ser på sin side fram til å bytte ut pendlertilværelsen mellom Moss og Oslo med kvalitetstid sammen med sin åtte måneder gamle datter, selv om han tror det blir litt uvant i starten å bytte ut lange stortingsmøter med pappapermisjon.

– Det gleder jeg meg til, og det blir nok bare bra å få en liten pause fra den tilværelsen, gjøre noe nytt og lære av det. Jeg trives veldig godt i papparollen, og selv om det blir litt lite søvn til tider, veies det opp av mye hygge og kos, sier han med et smil.

Han har heller ingen betenkeligheter med å overlate stortingsplassen sin til Bjørnar Laabak de kommende månedene.

– Den plassen er absolutt i trygge hender. Bjørnar er en svært dyktig politiker, noe han har vist gjennom mange år. I tillegg har Frp en stor og god stortingsgruppe som kommer til å gi ham all den støtten han måtte trenge, mener Wiborg.

Les også: – Barn som ikke får i seg alt de trenger, er et større problem enn matallergier

– Ny situasjon

Wiborg er leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, og det er også denne komiteen Laabak skal sitte i de neste drøye tre månedene. Men han trer likevel ikke rett inn i toppen.

– Jeg skal sitte som vanlig medlem. Foreløpig har jeg ikke fått satt meg så godt inn i sakene som skal behandles de kommende ukene, men det er jo en komité der det skjer en del for tida, ikke minst med flere saker rundt NAV, så det blir nok spennende, sier Laabak.

– Så får vi se om det også dukker opp noen store og viktige saker for vårt område i løpet av de månedene jeg skal være inne, fortsetter han.

Den erfarne Frp-politikeren har tidligere vært statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, i tillegg til lang fartstid fra bystyret i Fredrikstad, mange av årene som partiets gruppeleder. Han tar likevel ikke sikte på å brase inn dørene på Stortinget med et markeringsbehov.

– Jeg kommer nok til å bruke de første dagene på å føle meg litt fram, lese terrenget og følge med på hvordan stortingsgruppa vår jobber, før jeg eventuelt begynner å tenke på å fremme saker eller spørsmål, som jeg har full anledning til, sier Laabak.

– Nå er det også en ny situasjon for partiet sammenliknet med de andre gangene jeg har vært inne på Stortinget, med tanke på at vi nå har gått ut av regjeringen og sitter i opposisjon, utdyper han.

Les også: Erlend Wiborg mener Frp ikke fikk nok igjen av regjeringssamarbeidet

Fredrikstad Frps Bjørnar Laabak skal tilbringe de neste drøye tre månedenes som stortingsvikar for Erlend Wiborg.
Foto: Privat Bjørnar Laabak (Frp) skal inn på stortinget til fordel for Erlend Wiborg mens sistnevnte er i foreldrepermisjon.

Ingen gruppeleder-vikar

Da Laabak var statssekretær under daværende kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), søkte han permisjon fra vervet som Frps gruppeleder i Fredrikstad, men han ser ikke behov for å gjøre det samme denne gangen.

– Dette blir ikke som da jeg var statssekretær, og var i Oslo eller på reise fra søndag til fredag. Stortinget har ikke plenumsmøter alle dager, og det er flere av stortingspolitikerne som samtidig er aktive i kommune- og fylkepolitikken, sier han.

– Jeg kommer til å stille på gruppemøter og i bystyret og formannskapet her i Fredrikstad så sant jeg har anledning. Så kommer det litt an på hva som skjer i komiteen jeg skal sitte i, og hvis det skulle krasje kommer partilederen vår i Fredrikstad, Leif Eriksen til å steppe inn for meg, avslutter Laabak.