Anne Bramo blir statssekretær

Mossepolitiker Anne Bramo (Frp) er fredag utnevnt til ny statssekretær under eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Bramo er konstituert til jobben, som hun starter i umiddelbart. Hun har i flere år vært en av Moss Frps mest profilerte.

- Anne Bramo er veldig ønsket hos oss i Helse- og omsorgsdepartementet. Bakgrunnen hun har fra helsesektoren, hennes kunnskap om kommunepolitikk og ikke minst hennes varme hjerte gjorde henne til en selvskreven kollega, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (bildet)) til Dagsavisen Østfold.

ROSER BRAMO: Statsråd Åse Michaelsen (Frp).
Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX

Det er ikke avklart hvor lenge konstitueringsperioden varer, ifølge Michaelsen.

Men Bramo selv er beredt på å brette opp ermene og vise seg jobben verdig. Hun kommer ikke inn som erstatter for noen, men blir Michaelsens første statssekretær.

- Jeg ble overrasket og veldig glad over å få denne telefonen, og for tilliten og muligheten dette er.  Jeg takket ja med stor entusiasme og uten betenkningstid, for dette er drømmejobben for en politiker med helsebakgrunn. Eldreomsorg og folkehelse er spennende fagområder, som jeg har vært og er sterkt engasjert i, sier Bramo til Dagsavisen Østfold.

Hun søker nå permisjon fra lokale verv. Og gleder seg til samarbeidet med Michaelsen.

- Vi samarbeidet om å få riksvei 19 inn i statsbudsjettet, og sist uke var hun i Moss for å lære om folkehelse-initiativet Tjukkasgjengen og gikk tur sammen med dem. Ellers kjenner vi hverandre ikke godt. Men jeg oppfatter Michaelsen som flink, sporty og arbeidssom, og gleder meg veldig til å starte samarbeidetm, sier Bramo, som blant annet må søke permisjon fra bystyret i Moss.

Regjeringen presenterte utnevnelsen sammen med en rekke utskiftninger av statsråder og statssekretærer, som du kan se i sin helhet i denne pressemeldingen.