Kultur

Tar DAB-spørsmål til Stortinget

Beredskapen i Norge ved overgangen til DAB-radio blir tema i Stortinget.

Det skjer etter Dagsavisens artikler om radioovergangen som skal gjennomføres i hele landet i løpet av 2017.

Det er Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande som ber kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) gjøre rede for norsk samfunnsberedskap når FM-radioen skal skrus av til fordel for DAB-radioformatet i Norge neste år.

– Kan statsråden bekrefte at alle sider ved beredskapssituasjonen etter slukking av FM og overgang til DAB er grundig vurdert, og at vi etter slukking av FM har en beredskap som er bedre enn før slukking, spør Grande i sitt skriftlige spørsmål til kulturministeren.

Årsaken til Ap-politikerens spørsmål er Dagsavisens oppslag om beredskapsevnen i det norske samfunnet etter overgangen til DAB-radiosendinger i en situasjon hvor en stor del av den norske bilparken ikke har montert nødvendig digital radiomottaker. Et halvt år før den regionale slukkingen av FM og overgang til DAB-radio starter, har rundt to millioner norske biler stadig bare FM-radio i dashbordet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– I Dagsavisen 2. juni uttaler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at DSB ikke har utredet spørsmål knyttet til beredskapssituasjonen etter overgangen til DAB. Dette har ført til at enkelte har stilt spørsmål ved om alle sider ved fremtidig beredskap er godt nok vurdert av regjeringen, skriver Grande i sitt brev.

Stortinget vedtok i 2011 at FM-nettet kunne skrus av i 2017, om fem vilkår for dekning og lyttertall var oppfylt.

Flere DAB-saker:

Mer fra Dagsavisen