Nye takter

Popstjernen Lizzo avviser anklager om trakassering

Tre av Lizzos tidligere dansere har saksøkt popstjernen for en rekke forhold, blant annet seksuell trakassering. Lizzo avviser påstandene.

Søksmålet mot den amerikanske artisten ble anlagt i en domstol i Los Angeles tirsdag. «Truth Hurts»-stjernen beskyldes for seksuell, rasistisk og religiøs trakassering i årene mellom 2021 og 2023.

Danserne hevder også at Lizzo utsatte dem for et fiendtlig arbeidsmiljø. I søksmålet hevder de blant annet at sangeren presset dem til å ta på en nakendanser under et live sex-show i Amsterdam. Lizzo anklages også for å ha gitt uttrykk for at en av danserne måtte gå ned i vekt.

Superstjernen selv benekter anklagene. I et innlegg på Instagram torsdag skriver Lizzo at hun ikke vil bli sett på som et offer i saken, men at hun heller ikke er skurken hun blir fremstilt som.

– Disse dagene har vært forferdelig vanskelige og overveldende skuffende, skriver Lizzo.

– Noen ganger må jeg ta vanskelige avgjørelser, men det er aldri min intensjon å få noen til å føle seg ukomfortabel, eller at de ikke er verdsatt som en viktig del av laget, skriver hun.

Lizzo, som egentlig heter Melissa Viviane Jefferson, slo for alvor gjennom i 2019 med albumet Cuz I Love You, med hitlåter som «Juice», «Good as Hell» og «Boys». Hun har over 24 millioner månedlige lyttere på strømmetjenesten Spotify.

Mer fra Dagsavisen