Nye takter

Prog-toppen

Finnes det rettferdighet i verden, går denne plata inn på den nye topp 30-lista.

5

JAZZ

Møster

«When You Cut Into The Present»

Hubro

Rockjazz-gruppa Møster gjorde en forrykende konsert på sommerens Øya, dels basert på materialet fra deres tredje album, som herved foreligger. Det er deres tredje på like mange år, og viser at Møster nå må kunne regnes som et arbeidende band, der det først kunne se ut som en ad hoc-kobling – med saksofonist Kjetil Møster og bassist Nicolai Eilertsen, samt trommis Kenneth Kapstad og gitarist Hans Magnus Ryan, begge fra Motorpsycho, som ellers er travle nok utenom. Om vekten ligger på rockefoten eller jazzfoten kan variere innenfor samme låt, men bandet står stødig i sitt eget uttrykk, som blander ny grenseoverskridende tenking med tung progrock og jazz-fusjoner fra 70-tallet. For mer referansedropping kan man søke opp konsertanmeldelsen min fra Øya, ellers er jeg positivt overrasket over at denne plata låter såpass annerledes, selv med mye av det samme låtmaterialet: Luftigere, mer konsist, kortere låter (nåja, to på ni minutter), en litt annen dynamikk enn live, der alle spiller høyt og masse hele tida. Dermed man får litt mer ro til å digge og studere melodiføringen til Møster og Snah, sammen og hver for seg, på en låt som «Soundhouse Rumble».

Finnes det rettferdighet i verden, går denne plata inn på den nye progrock topp 30-lista.

Spiller på Vulkan Scene i Oslo 3. oktober. Spiller på Tou Scene Stavanger 9. oktober

Mer fra Dagsavisen