Nye takter

Satser på rolige festivalopplevelser

Noen artister faller lett mellom to stoler på utendørsfestivaler, mener Erik Jansen. Derfor startet han en rolig musikkfestival.

Erik Jansen ville lage en festival han følte Oslo mangla.

– Vi ville lage noe som vi opplever som et godt tilbud og som vi ville gått på selv, og vi arrangerer det på et område som er litt gjemt i byen. Det er en flott park ved siden av Frognerparken, som kanskje få har oppdaget, sier den daglig lederen for Piknik i Parken.

Kommentar: Klart for piknik med god musikk (Geir Rakvaag)

Lunere ramme

Festivalkonseptet som startet opp i 2014, oppfordrer til en lunere og mer avslappende festivalopplevelse, med en programprofil som baserer seg på roligere musikk.

– Det er flere fine og relativt store artister som spiller musikk som er mer «nede», men vi føler de ikke helt kommer til sin rett på de større festivalene.

– Hva mener du med det at de ikke kommer til sin rett?

– Det er ikke noe negativt mot andre festivaler, men ta en stor artist som Damien Rice, han vil som artist kanskje forsvinne litt i en setting som en stor rockefestival. Slik vi legger det opp, kommer den typen musikk mer til sin rett.

Drukner i støy

Jansen mener støy fra andre konserter er en av faktorene til at artister som spiller roligere og akustiske konserter, tidvis kan drukne på de større festivalene som preges av mer lydtung og bassdominert musikk.

– Man går ikke fra å høre på et tungt rockeband, til å se en roligere artist. Det kan man lett synes er kjedelig. Det er noen artister som lett faller mellom to stoler på utendørsfestivaler, rett og slett, så det er det vi ville ta tak i.

– Hvordan forebygger man publikumstøy?

– Nei, det er vel ikke noe man får styrt.

– Hvorfor er det viktig å få disse rolige festivalopplevelsene?

– Vi har jo litt av begge deler, med musikk som er litt mer «oppe» på kvelden. Men det virker som det er noe folk setter pris på. Det er en litt annerledes type festival i forhold til de andre. Det bidrar til mangfold, sier han.

Tredoblet billettsalg

At det er marked for rolige konserter, merker Jansen spesielt på billettsalget som i år har solgt tre ganger så mange billetter som første året. Og over dobbelt så mange som i fjor.

– Vi har økt kapasiteten noe, men ikke mer enn vi kan håndtere.

– Dere er nabo med en annen stor festival. Har dere planer om å vokse dere større, eller vil dere være på det nivået dere er nå?

– Vi er på tredje året nå og har utvida kapasiteten bit for bit hele tida. Vi gjør det vi gjør best, og lar den vokse sakte. Vi ser ikke på oss selv som noen konkurrent til Norwegian Wood, eller noen annen festival for så vidt. Vi føler vi er en nødvendig festival for de vi passer for.

– Hvem kommer på deres rolige festival?

– Det er musikkinteresserte mellom 20–45 år, i tillegg til unge barnefamilier som er musikkinteresserte. Vi har opplevd at familier tar med barn på dagen, og drar hjem, for så å komme tilbake på kvelden. Og da er det veldig åpenbart at mange har skaffet seg barnevakt. Så vi retter programmet litt etter det også.

Mer fra Dagsavisen