Kultur

Hun vant «årets tegneserie»

For «Hundedagar» er Anja Dahle Øverbye tildelt den nye prisen «Årets tegneserie» under Oslo Comics Expo.

«En debutant som med stilsikker eleganse bruker visuelle og fortellertekniske virkemidlene til fulle. Desto mer imponerende er det da at årets prisvinner er en debutant». Dette skriver juryen for den nyinnstiftede prisen Årets tegneserie, om Anja Dahle Øverbyes tegneseriefortelling «Hundedagar». Albumet ble utgitt i fjor på Jippi Comics, og fikk mye ros av kritikerne. «Et sterkt og nært portrett av jenter i en fase man gudskjelov bare er i en gang i livet», skrev Dagsavisens anmelder Liv Mossige. Serien skildrer tenåringsjenters små og store opplevelser under en sommerferie i en Vestlandsbygd.

Anja Dahle Øverbye (35) er serietegner og illustratør utdannet fra Kent Institute of Arts and Design. «Hundedagar» er hennes første tegneserie.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Prisen Årets tegneserie deles i år ut for første gang. Den er opprettet av Serieteket Grünerløkka og Grafill i samarbeid med Tronsmo Bokhandel. Prisen er på 30.000 kroner, og deles ut til en norsk tegneserieskaper som har utmerket seg på høyt faglig nivå i året som har gått. De øvrige nominerte var Lars Fiske «Automobilfabrikken Fiske», Jens K Styve «Sesong 1», Anna Fiske «Vaskedamen», Kristian Krogh-Sørensen «Gulosten».

Les anmeldelse: Super-Dass

Mer fra Dagsavisen