Film

Han blir Hamilton i ny TV-serie

Jan Guillous spionhelt Carl Hamilton blir internasjonal TV-serie med nordmann i hovedrollen.

Jakob Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton i en ny internasjonal TV-serie basert på Jan Guillous bøker.

Det er det nyopprettede produksjonsselskapet Dramacorp-Pampas Studios som står bak en ny giv rundt den svenske etterretningsoffiseren fra «Hamilton»-romanene, som både har vært å se på film og i TV-serier tidligere. Ifølge bransjemagasinet Variety har norske Jakob Oftebro rollen som hovedpersonen.

Det skal dreie seg om en TV-serie om den yngre Hamilton, som ifølge de tolv romanene i serien ble trent av amerikanske Navy Seals før han ble en del av den mer lyssky delen av svensk etterretning. Dermed følger Jakob Oftebro i fotsporene til svenske skuespillere som Stellan Skarsgård, Mikael Persbrandt, Peter Stormare og Peter Haber, som alle har ikledd seg den svenske offisersuniformen tidligere.

Les også: Norges ambassadør til dansk film

Jakob Oftebro har hatt store roller i film og TV-serier både i Danmark, der han studerte, og Norge. Blant rollene teller filmer som «Kon-Tiki», «Birkebeinerne» og «Gullkysten», samt TV-serier som danske «1864» og «Monster» som nylig gikk på NRK. Manusarbeidet på den nye Hamilton-serien skal ledes av Petter S. Rosenlund som skrev manuset til «Kampen om tungtvannet», mens regien skal ivaretas av danske Kasper Barfoed. Han har blant annet regissert den nye danske serien «Gidseltagningen», der også Oftebro har en hovedrolle. 
Hamilton-serien er i utgangspunktet planlagt i to sesonger, og skal vises på CMore og svenske TV4.

- Vi har hatt øynene på Jakob Oftebro i lengre tid, og endelig fant vi et passende prosjekt for han. Han er en av Skandinavias mest talentfulle skuespillere og er perfekt i rollen som den unge Hamilton, sier Josefine Tengblad, dramasjef hos CMore and TV4, til Variety.
Jan Guillous «Hamilton»-serie har solgt mer enn 10 millioner eksemplarer i Norden, og Tengblad beskriver tilnærmelsen til bøkene i den nye serien som noe i nærheten av «The Night Manager».

Innspillingen starter i Sverige og utvalgte steder i Europa i løpet av året.

Les også: Lager serie om høyreekstrem vold

Nyeste fra Dagsavisen.no: