Kultur

– Det var ikke morsomt for de par hundre tusen seerne og lytterne

Programleder Espen Aas kastet ut NRK Satiriks’ Yousef Hadaoui fra «Dagsnytt 18»-studio.

I mandagens «Dagsnytt 18» gjennomførte da NRK Satiriks’ Yousef Hadaoui uten forvarsel et humorstunt for det kommende humorprogrammet «Satiriks på ekte». Da ble han sendt rett ut døra av programleder Espen Aas.

– Jeg synes ikke noe særlig om dette stuntet. Det var ikke morsomt for de par hundre tusen seerne og lytterne, og det virker ikke som komikeren hadde det morsomt heller, sier Aas, og fortsetter:

– Jeg visste ikke at dette var et forsøk på satire, jeg syntes bare han oppførte seg utrolig ubehøvlet, sier Espen Aas.

Les også: – Jeg oppførte meg ikke bra

«Jeg føler ikke at jeg må be om unnskyldning. Jeg er en komiker som liker å trå der det er betent», uttalte Hadaoui til VG onsdag.

– Jeg har ikke hørt noe fra NRK Satiriks etter sendingen. Jeg registrerte i VG at Yousef Hadaoui synes jeg har ømme tær. Jeg har ikke noe imot å bli tullet med. Problemet med dette er at han ødela en viktig diskusjon, mener Aas.

– Jeg ser at «Satiriks på ekte» har hatt det moro også med TV 2 og VG. Problemet med dette er at de står der med NRK-mikrofoner og NRK-kamera og visker ut skillet mellom de som driver med vanlig journalistikk og de som driver med tull. Det gjør at folk blir usikre på hva som er humor og hva som er ekte. Jeg tror folk blir mer satireskeptiske enn samfunnsengasjert av dette, sier NRK-profilen.

Les også: De har lurt oss hele uka - nå avslører de poenget

Mer fra Dagsavisen