Kultur

Asterix og Obelix får ny serie på Netflix

De verdensberømte tegnede gallerne Asterix og Obelix gjør som så mange kjendiser i kultur- og underholdningslivet når de nå går til Netflix.

Europa — De uovervinnelige kompisene og krigerne får en ny serie på strømmetjenesten med premiere i Frankrike i 2023, skriver Hollywood Reporter. Animasjonsserien skal baseres på albumet «Tvekampen» fra 1966.

I albumet kaster Obelix en bautastein for å redde trollmann Miraculix fra å bli kidnappet av romerne. Steinen treffer Miraculix, som mister hukommelsen og ikke lenger kan lage trylledrikken som gjør gallerne uovervinnelige. Dermed står landsbyen på spill i en tvekamp mellom høvding Majestix og en romerskvennlig gallerhøvding. På sikt truer det også den lille landsbyens evne til å motstå den romerske overmakten.

Regissør Alain Chabat, som også laget Asterix-spillefilmen «Oppdrag Kleopatra» i 2002, får ansvaret for den nye serien.

Asterix, Obelix og de andre gallerne ble skapt av tegner Albert Uderzo og forfatter René Goscinny i 1959. Goscinny døde i 1977 og Uderzo i fjor, men heltene de skapte lever videre. Siden 2013 har albumene blitt laget av tegner Didier Conrad og forfatter Jean-Yves Ferri.