Sport

Storavis: Ødegaard største Real Madrid-lyspunkt i helgen

Martin Ødegaard får god respons for sin første opptreden fra start i Real Madrid-trøya siden september.

21 år gamle Ødegaard ble sammen med Eden Hazard byttet ut snaut halvveis i 2. omgang i helgens 1-1-kamp mot Villarreal. I Marca, Spanias største avis, høster nordmannen lovord av journalist og underredaktør Carlos Carpio.

– Det mest håpefulle å ta med seg fra kampen for Real Madrid, var opptredenen til Ødegaard, som får en rolle som blir enda viktigere de neste to månedene på grunn av skaden til Federico Valverde, som sannsynligvis vil være på sidelinjen lenger enn de fire ukene som ble antatt, skriver Carpio i en kommentar.

Valverde har pådratt seg et brudd i høyrefoten. I helgen måtte Real Madrid også klare seg uten Sergio Ramos og Karim Benzema på grunn av skader i tillegg til Casemiro, Eder Militao og Luka Jovic på grunn av koronasmitte.

Carpio skriver videre at Ødegaard ikke hadde problemer med å ta tempoet etter at han nylig var tilbake fra skade.

– Han deltok i spillet og jobbet hardt for å presse Villarreal når de hadde ballen, som var viktig med Casemiro ute av laget. Spillet hans var enkelt, men effektivt, og han så komfortabel ut med ballen. Han var helt synkron med (Luka) Modric og (Toni) Kroos, som han hjalp gjennom hele kampen. I første omgang kontrollerte alle tre ballen med en imponerende flyt, og de dominerte midtbanekampen, vurderer han.

Onsdag skal Real Madrid på besøk til Milano der Inter venter i mesterligaen. Der har Real Madrid fått en skjev start med én seier, én uavgjort og ett tap og er på 3.-plass i gruppen. Inter ligger sist.