Nyheter

Kvinne døde etter koronasmitte: – Minner oss om hvor farlig viruset er

Drammen har opplevd sitt 22. koronadødsfall.

I løpet av det siste døgnet har én person gått bort etter å ha fått påvist koronaviruset.

Personen som har gått bort, var en kvinne i 80-årene som bodde ved Saniteten bo- og servicesenter.

– Mine kondolanser og varme tanker går til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Vi ser heldigvis at smitteomfanget i Drammen kommune avtar for tiden, men beskjeden om nok et dødsfall minner oss om at dette viruset er spesielt farlig for dem som er i risikogruppene. Derfor er det viktig at vi alle sammen fortsatt gjør det vi kan for å begrense smittespredningen, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

17 personer har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte i Drammen kommune. 16 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smittesporingen ikke har avdekket noen sikker smittevei foreløpig for den siste personen.

Les også: Faren hans sto bak en av de største sabotasjeaksjonene under krigen - men ville aldri fortelle

Sprer seg på sykehjemmet

I løpet av det siste døgnet er det påvist smitte som har konsekvenser for både skoler og helsevirksomheter i kommunen.

Det er påvist smitte hos elever som medfører karantene for elever og ansatte ved Brandengen skole, Veiavangen ungdomsskole, Drammen voksenopplæring og Drammen videregående skole.

I tillegg har en ansatt ved Saniteten bo- og servicesenter fått påvist koronasmitte. Ved sykehjemmet er det iverksatt rutinemessig testing av berørte enheter. Foreløpig er det ikke noen i karantene.

Ved hjemmetjenesten Krokstadelva er tre ansatte i karantene, etter at en tjenestemottaker har fått påvist smitte.

Les også: Kutter sosiallærere og skyver på Åskollen skole

22 dødsfall

Siden begynnelsen av mars har 22 personer i Drammen kommune gått bort etter å ha fått påvist koronasmitte. Til sammen har 1695 personer i kommunen fått påvist smitte.

Mer fra Dagsavisen