Nyheter

MDG truer rødgrønne ekspartnere: Vil ikke garantere for nedleggelse av Viken

Etter at Arbeiderpartiet og Senterpartiet stilte seg bak en ny E18-garanti, vil ikke lenger Miljøpartiet De Grønne garantere for nedleggelse av Viken.

Overfor Klassekampen gjør Kristin Antun, gruppeleder for MDG i Viken, det klart at miljøpartiet har andre og viktigere ting de vil prioritere etter bruddet med Ap og Sp.

– Ap og Sp brøt avtalen. Da kan de ikke forvente at avtalen vi hadde, gjelder. Mange av oss har vært imot tvangssammenslåing av fylkene som ble Viken. Så betyr likevel ikke det at det er verdt å oppløse fylket når vi først har kommet i gang, sier Antun.

Les også: Legger ned postkontoret: – Uakseptabelt at store grupper mister grunnleggende banktjenester

Hun viser til at det er langt viktigere å bekjempe klimakrisen enn å legge ned storregionen, og hun gjør det klart at MDG vil stemme etter egen oppfatning i hver enkelt sak i fylkestinget framover. Om spørsmålet om nedleggelse av Viken kommer opp vil partiet ta stilling til det der og da.

Nedleggelse av Viken-regionen har vært en viktig kampsak for særlig Senterpartiet foran stortingsvalget neste år. Også SV i Viken vender ryggen til den rødgrønne plattformen som var vedtatt i protest mot E18-garantien, men partiet varsler at det likevel vil legge ned Viken.

Les også: – Jeg synes rasismedebatten sporer helt av

(©NTB)