Nyheter

Arve og Ragnhild feiret 48 års bryllupsdag under 100-uka

Arve og Ragnhild Eriksen var blant dem som benyttet seg av «Spis for 100»-tilbudene som har trukket folk til byens restauranter denne vinter­ferieuken.

Bilde 1 av 5

Innenfor de store vinduene nederst på Quality River Station Hotel, «Brunosten» på folkemunne, ligger Brasserie X, et av de nyeste tilskuddene på Drammens spisekart.

Se de 31 restaurantene som deltar i Spis for 100-uka og rettene deres her.

I  «Spis for 100»-uka tilbyr de hovedretten coq au vin med rotgrønnsaker, delikatesseløk og morenepoteter for nettopp en hundrelapp, og har man lyst til å gjøre en helaften ut av rabattkvelden har de også en treretters meny til 250.

–  Nydelig! oppsummerer Ragnhild Eriksen første del av menyen hun og ektemannen Arve har valgt for kvelden – de er nemlig ute for å feire sin 48-års bryllupsdag, og har fått servert forretten laksecaparccio, dill-aioli, urtesalat, radicchio rosso og eplevinaigrette.

LES OGSÅ: Spis for 100-uka trekker gjester til Pigen

Trodde det skulle være glissent

Det er første gang paret som bor på Grønland besøker brasseriet.

–   Jeg tenkte at siden det var en hotellrestaurant så ville det ikke komme særlig mange gjester, men rundt deg! Vi måtte vente på bordet, sier Ragnhild Eriksen. Bordene rundt  erstort sett helt fulle, og underveis i måltidet drypper det inn med nye gjester fra den åpne hotellobbyen med kunstig peis.

Hovedretten coq au vin nyter de begge, og så er det bare rett og rimelig at det jubilererende ekteparet får servert den fargerike «daten» sjokolademousse med bringebærsorbet med et dryss av knust lakris til slutt.

– På en skala fra en til ti, gir jeg åtte,sier Arve.

– Ni! svarer Ragnhild og smiler:

– Sjokolade og bringebær blir aldri feil!

For alle med bryllupsdag i slutten av februar er det bare å håpe på at Drammen fortsetter med spise ute-uke hver vinterferie fremover.

LES OGSÅ: Spis for 100-uka trekker gjester til Pigen

Hektisk, men gøy

Nok en gang har drammensere og andre strømmet ut til restaurantene i vinterferien, som har meldt om hektiske dager og fulle hus over en lav sko.

– Vi har stort sett hatt fulle bord og kø alle kvelder denne uka her fra 15.00 til 22.00. Det har vært veldig hektisk og mye å gjøre, men så er det også veldig gøy å lage mat for Drammens innbyggere, forteller Varkaran Singh.

Han er daglig leder på den indiske restauranten Taj Mahal, som denne uka serverer butterchicken med ris og naan under «Spis for 100-uka».

– Vi valgte den fordi det er den vi tradisjonelt sett selger mest av, og fordi den ikke er for sterk slik at alle kan spise den. Det er en sikker vinner, forteller Singh som håper matuka har kommet for å bli.

– Vi har hele tiden hatt lyst til å være med fordi vi ønsker å støtte at det skjer positive ting i Drammen. For oss kommer det mange flere innom enn i en vanlig uke på vinteren, og med litt billigere priser får vi maten vår ut til flere personer og forhåpentligvis kommer de tilbake senere, sier Singh og smiler.

LES OGSÅ: – En god opplevelse for både sentrum og folket

Mer fra Dagsavisen