Nyheter

Splitter entreprenørgigant

Fusjonen mellom byggentreprenør Betonmast og anleggsentreprenør Hæhre Isachsen mislyktes og det er nå klart hvordan selskapene skal skilles, skriver DT. Formelt selger BetonmastHæhre alle aksjene i Betonmast-konsernet til nyetablerte Betonmast Holding AS – eid 66 prosent av AF Gruppen og 34 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast. Salgspris er avtalt til rett over to milliarder kroner.

Samtidig gjennomføres en emisjon i BetonmastHæhre AS på 350 millioner. Hovedaksjonærer blir da Knarten Holding AS (kontrollert av Albert Kr. Hæhre og familie) og Rune Isachsen Holding AS, med Knarten som største aksjonær. Etter salget vil drift skje gjennom Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg og Steen & Lund, og eierselskapet vil skifte navn fra BetonmastHæhre AS til Hæhre & Isachsen Gruppen Holding AS. Hæhre Entreprenør vil ha sitt hovedkontor på Billingstad, men med stor virksomhet i Vikersund, Isachsen Anlegg i Solbergelva og Steen & Lund på Gjellebekk i Lier, opplyser konsernsjef Svein Hov Skjelle til avisa.