Nedtur for Ødegaard som startet året med tap

Real Sociedad ledet til pause etter en god omgang, men Villarreal snudde kampen i den andre omgangen og gjorde sitt til at Martin Ødegaard og hans lagkamerater fikk den verst tenkelige starten på året.

En smart pasning signert Martin Ødegaard resulterte i ledelse for Real Sociedad hjemme mot Villarreal, men gjestene snudde kampen og vant 2-1.

Ødegaard var nest sist på ballen da Willian José sendte vertene i ledelsen etter 22 minutter. Nordmannen utfordret gjestenes midtstoppere og fant Portu på kant med en smart pasning. Spanjolen kunne med det serverte José, som enkelt satte inn 1-0 fra kort hold.

Like før pause hadde Ødegaard en god mulighet til å doble ledelsen. 21-åringen satte fart og testet skuddfoten fra 18 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Manu Trigueros utlignet etter en snau time da Villarreal fikk straffespark. I situasjonen burde Igor Zubeldia blitt tildelt sitt annet gule kort, men Real Sociedad fikk likevel fortsette med fullt lag.

Kampen var snudd da Santi Carzola satte inn sitt sjette ligamål for sesongen. Scoringen ble opprinnelig annullert for offside, men ved hjelp av videodømming ble den rettmessig godkjent. 35-åringens scoring ble også kampens siste.

Tapet var Real Sociedads første på fem seriekamper. Lagets forrige tap kom borte mot Real Madrid, som Ødegaard er utleid fra.