Oppgraderingen av Vikersund Hoppsenter legges nå bort til stor skuffelse for ildsjelene i Modum. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Stor skuffelse i Vikersund

HOPP: Det ble med drømmen om en real oppgradering av anlegget og et etterlengtet OL-renn for ildsjelene i Vikersund. Skuffelsen er stor etter Høyres nei.

Da Vikersund hoppsenter ble valgt til arena for skiflyging i et eventuelt vinter-OL i 2022, så de mange ildsjelene i lokalmiljøet endelig muligheten til at landets eneste mammutbakke kunne få en etterlengtet oppgradering.

Men drømmen om et topp moderne anlegg falt i grus onsdag kveld:

- Vi hadde håpet på olympisk hopp i Vikersund. Når det nå ble nei, er det mange med hjerte for hoppsporten som er skuffet, sier byggelederen i Vikersund Hoppsenter, Bjørn Espen Hovde.

Selv om landets eneste skiflygingsbakke i dag holder såkalt World Cup-standard, ville det likevel vært behov for oppgradering av anlegget for å etterkomme de kravene IOC har satt på sin olympiske standard:

- Dette er spesifikke fasiliteter som IOC ønsker, sier han. - Nå skrinlegges altså dette arbeidet, legger han til.

 

Legendarisk rekord

Vikersund Hoppsenter består i dag av sju hoppbakker, der Norges eneste skiflygingsbakke selvfølgelig ruver mest i landskapet.

Mammutbakken var også den første hoppbakken i det som i dag utgjør hoppanlegget ved Vikersund Hoppsenter.

Bakken, som opprinnelig var storbakke, stod ferdig i 1936. I 1955 og 1956 ble bakken bygget ut for å tåle hopp over 100 meter.

I det første skiflygingsrennet i bakken i 1966 satte Bjørn Wirkola sin legendariske verdensrekord med et hopp på 146 meter.

tom.vestreng@dagsavisen.no