Danvik skolekorps-medlemmene fikk is i pausen på siste øving før 17. mai. Isak sitter på et av loppeobjektene som allerede er kommet inn før markedet 4. og 5. juni.

Fremad – marsj!

Danvik Skolekorps følger en nasjonal trend med et stadig stigende medlemstall. I år kan de ta opp tradisjonen loppemarked – og loppemarsj!

Det kan med rette kalles en tjuvstart på 17. mai når korpsmedlemmene samles på Danvik skole torsdag før pinse. Dagen etter venter skole- og barnehagetog, og i skolegården og gatene rundt finpusses «Prinsessemarsjen», «Mamma Mia!» og «Norge i rødt hvitt og blått». I pausen deles det ut is til alle fra korpsmamma og loppegeneral Caroline Lund. I år er det endelig behov for vervet.

– Ja, loppemarkedet 4. og 5. juni er mitt initiativ. Det er en glede at vi er mange nok til å arrangere det igjen!, sier Lund.

Det årlige loppemarkedet ble lagt ned i 2009, da korpset hadde nådd et bunnpunkt på ti medlemmer. Nå teller de 40.

Flere vil spille

Etter flere år med nedgang i medlemstallet ser Norges Musikkorps Forbund et oppsving. Ifølge NTB har medlemstallet har økt med omtrent 1.000 bare det siste året. Det er hovedsakelig blant de yngste at medlemstallet øker, melder forbundet.

Dermed er det også flere hender i sving. Både blant musikantene vi snakker med og foreldrene som er involvert i innsamlingen står loppemarked høyt i kurs. Det legges opp til et litt mindre marked, uten de tyngste møblene, og markedssjef Sunniva Ferrada har et godt blikk for hva som kan få ny verdi på motemarkedet. Hun har i mange år drevet butikk med vintagemote, og er ikke vanskelig å be om å vise fram noe av det allerede innsamlede som står lagret i den gamle vaktmesterboligen. Uka før markedet er hovedperiode for henting, og skolen låner ut gymsalen.

Loppemarsj

– Mange av oss er veldig glad i loppis, og i tillegg håper vi å gjenopprette et samlingspunkt på Danvik, sier Caroline Lund.

Den morsomste jobben får kanskje musikantene: Torsdag før markedet får de låne fritt blant innkomne klær, og går «loppemarsj» i nabolaget. Men først skal det legges inn et realt dagsverk på nasjonaldagen, så klart.

– Slitsomt, men gøy! mener barna over isen.

PS! Har du lopper å gi bort, får du kontakt med korpset via facebooksiden Danvikloppis.