Annonse
kultur og idrett: Sølvi Brandt Bestvold (Ap) og Arve Vannebo (Ap) fremmer en større satsing på kultur og idrett i sitt alternative budsjett for Drammen. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

Foreslår 110 millioner til nytt idrettsanlegg på Berskaug

Drammen Ap foreslår 110 millioner til nytt idrettsanlegg og mer penger til kulturskole. Spiralen-satsingen kan derimot vente et par år ekstra.

Annonse
Lokale nyheter

 

I kveld skal budsjettet for 2018 og økonomiplanen for perioden 2018–2021 behandles i bystyret i Drammen.

Arbeiderpartiet fremmer i den sammenheng sitt alternative budsjett til det rådmannen har lagt fram.

Les også: MDG får gjennomslag for seks millioner til solcellepaneler

Idrettsløft

Partiet foreslår blant annet å gi 110 millioner kroner til å bygge nytt idrettsanlegg på Berskaug med mål om byggestart fra 2019. I tillegg vil de ha en idédugnad for Marienlyst.

– Vi vil frigjøre Marienlyst, og vil bevilge én million kroner i 2018 til en idékonkurranse om hvordan man kan utvikle Marienlyst, sier bystyrerepresentant Arve Vannebo (Ap) til Dagsavisen Fremtiden.

Les også: Full ordkrig mellom MDG og Frp

Kulturløft

Partiet budsjetterer med å gi Drammen kulturskole 750.000 kroner ekstra i 2018, og Globusfestivalen skal få et solid løft.

– Globusfestivalen har blitt en suksess. Den er glimrende når det gjelder å speile det flerkulturelle i byen. Vi ønsker at dette skal fortsette, og derfor vil vi gi dem 300.000 kroner ekstra, sier Sølvi Brandt Bestvold (Ap), som sitter i Bystyrekomite en for kultur, idrett og byliv.

Arbeiderpartiet ønsker å doble de årlige investeringene i trygge skoleveier i Drammen, til 10 millioner kroner årlig. De ønsker også å doble investeringene i gang- og sykkelveier, slik at kommunen bruker 10 millioner årlig på dette de neste fire årene.

Investeringer til å utbedre Spiraltoppen, vil de derimot vente to år ekstra med.

Les også: Høyre, Venstre og KrF kommer trolig til enighet med MDG

FutureBuilt

Vannebo og Ap ber om at kommunen sørger for få fortgang i utbygging av klimanøytrale bygg som en del av FutureBuilt-prosjektet.

– Tangenkaia på Strømsø egner seg veldig godt for dette. Kommunen eier det, og kan derfor sette premissene og si at «her skal det være passivhus», og «her skal det være plusshus», sier han.

Les også: Høyre åpner for MDG-samarbeid

Skal utrede byttesentral

MDG har på sin side fått gjennomslag for å be rådmannen utrede en byttesentral i Drammen sentrum.

– Jeg forestiller meg det som et helt unikt prosjekt som Drammen er alene om, sier MDG-leder Ståle Sørensen.

Konseptet går enkelt og greit ut på at man skal kunne levere fra seg gjenstander man ikke trenger lenger i egnede lokaler og at man skal kunne komme å plukke opp bruktgjenstander man har bruk for – gratis.

Sørensens budsjettpartner og Høyres gruppeleder, Tove Paule, synes byttesentralen er en god idé.

– Det er mange mennesker som har ting de ikke trenger, og det er flott hvis andre kan nyte godt av det, sier hun til Dagsavisen Fremtiden.

Frp med egne forslag

Frp kommer ikke med et fullstendig budsjett­forslag, men lover nye forslag.

– Vi har ikke hatt tid til å lage et fullstendig budsjett, men kommer med en god del konkrete forslag, sier gruppeleder Ulf Erik Knudsen (Frp) til Dagsavisen Fremtiden.

Gruppelederen opplyser at innvandringspolitikk og kommunens aktive eiendomskjøp er blant områdene hvor Frp vil komme med alternative budsjettforslag.

Annonse