Tiltalt for mishandling av to kvinner

Mannen i 50-årene må møte i Fredrikstad tingrett i slutten av januar, og svare på anklager om grov vold og trusler mot sine to tidligere samboere over flere måneder.

Ifølge tiltalen mot mannen skal han mellom høsten 2018 og mars 2019 ha mishandlet sin daværende samboer ved å blant annet slå og sparke henne, og holde henne innelåst på toalettet i flere timer.

Flere voldsepisoder

Ved en anledning skal han ha beskyldt samboeren for utroskap og knust mobiltelefonen hennes. Han skal også ha slått henne hardt i bakhodet, brystet og magen «fordi han ønsket at hun skulle abortere (hun var i virkeligheten ikke gravid)», heter det videre i tiltalen.

I tillegg skal han ha tvunget i henne sprit, strammet en ladekabel eller lignende rundt halsen hennes, truet med å grave henne ned i hagen, slått henne i beinet med en metallstang og dratt henne etter håret.

En senere episode involverer ifølge tiltalen flere slag i ansiktet da kvinnen ikke ville ha sex med ham. Han skal også ha sparket henne i magen og på lårene, slått henne to-tre ganger hardt med en vannkoker, slått henne i beinet med en metallstang og en peisskuffe, forsøkt å slå henne med et toastjern uten å lykkes, forsøkt å tvinge en flaske mellom beina hennes og bitt henne i kinnet.

Les også: Dømt til fengsel for å ha påført sin seks uker gamle datter to brudd i armen

Hjemmelaget batong

Våren 2019 fikk mannen en ny samboer, som også hun skal ha blitt utsatt for mishandling. I tiltalen kommer det fram at han ved ett tilfelle skal ha helt øl i veska hennes, kastet medisinene hennes i toalettet, kastet en treningsvekt etter henne, spyttet på henne, grepet henne i håret og slengt henne i gulvet og grepet henne i skrittet. Dette skal ha medført sterke smerter for kvinnen.

Ved senere anledninger skal han blant annet ha skallet kvinnen i hodet, slått henne i hodet med en hjemmelaget batong og slått henne i ansiktet med knyttet neve slik at hun mistet en fortann.

Det siste tilfellet av mishandling skal ifølge tiltalen dreie seg om at han sparket kvinnen i skrittet og beinet, og sa: «pass deg så du ikke får syre i ansiktet».

Les også: Dømt for seksuell omgang med barn

Høy strafferamme

Mannen i 50-årene er også tiltalt for bruk av narkotika, og besittelse av narkotiske tabletter.

Lovbruddene mannen må svare for i Fredrikstad tingrett i slutten av januar har en strafferamme på inntil seks års fengsel. I tillegg vil det trolig legges ned påstand om oppreisningserstatning til de to kvinnene, samt kontaktforbud.

Mannens forsvarer, advokat Øyvind Abrahamsen, opplyser til Demokraten at han ikke kan uttale seg om saken før han har fått gått ordentlig gjennom den sammen med klienten sin.

Les også: Mann (53) fikk sin dom nummer 26