Mann (53) fikk sin dom nummer 26

Dømt til fem måneders fengsel for butikktyverier, vold mot flere butikkansatte, biltyveri, narkotikaoppbevaring og kjøring uten førerkort.

Da 53-åringen nylig møtte i Fredrikstad tingrett, måtte han svare for anklager om seks ulike tilfeller av matvaretyverier fra en og samme dagligvarebutikk i Fredrikstad, i perioden mellom februar og juli i år.

I forbindelse med det siste tyveriet havnet mannen også i klammeri med butikksjefen, som han ifølge den ferske tingrettsdommen skal ha slått i ansiktet da han ble konfrontert med å ha stjålet bakverk og brus.

Les også: Tatt med 100 gram hasj i underbuksa

Angrep da han ble bedt om å gå

Dette var heller ikke det eneste tilfellet av vold mannen var tiltalt for i denne omgang. I desember 2018 skal han ha dyttet den samme butikksjefen i brystet, da han ble bedt om å forlate butikken fordi han ikke kunne betale for seg.

Av dommen kommer det også fram at han ved ytterligere to anledninger har gått til angrep på butikkansatte i byen.

I mai skal han ha påført en mannlig kioskmedarbeider kutt i leppa. Måneden etter oppsøkte han en elektronikkforretning for å kjøpe seg mobiltelefon, et besøk som endte med at han slo to av de ansatte i overkroppen.

Også ved disse to hendelsene var bakgrunnen for volden at mannen ble bedt om å gå.

Les også: Dømt til fengsel for å ha påført sin seks uker gamle datter to brudd i armen

Stjal bil med nøkkel i døra

Ved siden av butikktyveriene og voldsepisodene, var mannen tiltalt for biltyveri og kjøring uten førerkort. Ifølge dommen skal mannen ha stjålet en bil fra en parkeringsplass på Glemmen i mars i år, og parkert den i nærheten av boligen sin.

I retten forklarte 53-åringen at det regnet den aktuelle dagen, at bilnøklene sto i døra og at fristelsen til å ta bilen derfor ble for stor – til tross for at han heller ikke hadde lappen.

Mannen erkjente straffskyld på samtlige tiltalepunkter da han møtte i Fredrikstad tingrett, noe som også innebar oppbevaring av en mindre mengde amfetamin.

Lang straffehistorikk

Dette var samtidig langt fra første gang 53-åringen måtte møte i retten. Av dommen kommer det nemlig fram at han 25 ganger tidligere er dømt for ulike lovbrudd – den første tilbake i 1986 og den siste i 2017.

«De tidligere domfellelsene gjelder i hovedsak narkotikaforbrytelser, vinningsforbrytelser, ulike type voldsforbrytelser, trusler og skadeverk», heter det i den ferske tingrettsdommen.

På bakgrunn av både historikken hans, og mengden lovbrudd han ble dømt for ved denne anledningen, fant retten at fem måneders ubetinget fengsel var en passende straff. Dette er medregnet en strafferabatt på ti prosent, som følge av at han tilsto alle forholdene. 85 dager av fengselsstraffen har han allerede sonet i form av varetekt.

Les også: Kjørte 150 km/t i 40-sone forbi ungdomsskole og boligstrøk