Sport

Dette er kriteriene i FBKs jakt på ny trener

Fredrikstad Ballklubb har hatt dialog med flere trenere etter at Eirik Haugdals avgang ble varslet, og legger ikke skjul på ambisjoner i trenerjakten.

Bilde 1 av 2

– Vi skal bruke den tiden vi trenger til å finne rett person og er ganske trygge på at vi skal klare det, sier sportslig ansvarlig styremedlem Rolf Leistad, som likevel har et visst tidsperspektiv på når en ny trener bør ha satt signaturen sin på en FBK-kontrakt.

(Saken fortsetter under bildet)

Fredrikstad Ballklubb, FBK slo Byåsen 31-23 i seriekampen hjemme i Kongstenhallen 16. september 2020.
Trener Eirik Haugdal

Eirik Haugdal er ferdig som FBK-trener etter sesongen. Foto: Tommy Skauen

Eirik Haugdal er ferdig som FBK-trener etter sesongen, informerte klubben i en pressemelding 25. januar.

Jakten på hans erstatter er nå godt i gang. Klubben har til nå vært i kontakt med flere, både kandidater som FBK har tatt initiativ til å snakke med og trenere som selv har vist interesse gjennom agenter.

– Vi har begynt å kikke oss rundt og vært i dialog med noen. Vi er i en fase der vi ser på hva som er mulig, sier Leistad til Demokraten.

Les også: FBK dro inn 30.000 kroner på draktauksjon (+)

Lokalt og utenlands

Han røper så lite som at det kan være aktuelt å se både lokalt og utenlands etter en ny trener.

– Vi skal ikke ha et lokalt navn fordi det er et poeng i seg selv, men riktige kandidater med lokal tilhørighet kan jo ha et fortrinn. Så leter vi heller ikke utenlands for å hente en utlending, men det er klart at land som Sverige og Danmark er et naturlig nedslagsfelt for oss når vi sonderer etter både spillere og trenere, sier han.

FBK er på jakt etter egenskaper, og vet hva de leter etter.

– Vi vil ha en med rutine og med erfaring fra elitenivå. En av egenskapene vi ser etter er vilje og evne til å hjelpe oss med utviklingsarbeidet, og at vedkommende ser viktigheten av videre utvikling – også av egne, unge spillere. Der er vi på god vei, med åtte spillere på aldersbestemte landslag i fjor. I 02- og 00-kullene var vi den klubben i Norge med flest spillere, poengterer Leistad.

Les også: Brovold gir seg i FFK

Et minstekrav

Eirik Haugdal skal fullføre sesongen som hovedtrener, en oppgave han forrige uke gjorde det klart overfor Demokraten at han er «ekstremt dedikert til». 36-åringen valgte ikke å signere tilbudet om å forlenge kontrakten, som utløper 31. mai.

Samtidig opplyste klubben at det lå en helhetsvurdering bak, etter flere samtaler partene imellom, og indikerte at veiskillet ikke bare var trenerens valg. Haugdal ønsket ikke å kommentere prosessen overfor Demokraten.

Les også: – Jeg er dønn lojal overfor jentene mine (+)

Rolf Leistad tror resten av sesongen blir spennende. Det er ingen tvil om at plass i sluttspillet (topp åtte) er et minstekrav. Leistad gjentar overfor Demokraten det han uttalte til FB for et par uker siden:

– Vi bør være gode nok til å ligge enda litt høyere på tabellen.

Les også: Regjeringen anbefaler stans i alt seriespill i toppidretten i to uker

Etter et smittevernsopphold i seriespillet er FBKs neste kamp borte mot sterke Sola 28. februar. Innen fire-fem uker fra nå bør en ny hovedtrener være klar, mener Leistad.

Trønderen Haugdal kom til FBK fra jobben som assistenttrener i Storhamar i 2019, og har vært hovedtrener i Kongstenhallen i to sesonger når kontrakten løper ut.

Mer fra Dagsavisen