Eirik Haugdal ny trener i FBK

Nå har ballklubben funnet Christer Karlssons arvtager. På pressekonferansen mandag formiddag ble Eirik Haugdal (34) presentert som ny FBK- trener.

Trønderen er uten erfaring som hovedtrener på toppnivå, men har hatt ansvaret  for trener- og spillerutvikling i Storhamar og vært Arne Senstads assistent på elitenivå siden 2015.

- En trener for framtiden, sier sportslig leder i FBK, Øistein Pettersen, som har sikret seg Haugdal på en toårskontrakt.

Ta vare på talentene

Både klubbledelsen og den nye treneren har for lengst innsett at FBK ikke kan konkurrere på økonomiske ressurser. Eirik Haugdal passer godt til det bildet, og er klar over at han etter sesongen ta over et lag i rivende utvikling og med stor suksess. 

- FBK har levert en enorm prestasjon denne sesongen. CK (Christer Karlsson, journ.anm.) har en ekstremt høy stjerne og har gjort en fantastisk jobb. Det blir helt klart en kjempeutfordring for meg å ta over. Samtidig tror jeg det er bedre å komme inn i et miljø som allerede har en god kultur og presterer godt. Klubben er i flytsonen. Jeg må være den jeg er og ikke en dårlig kopi av CK, selv om jeg ligner litt på ham, gliser Haugdal, som angriper oppgaven slik:

- Selv om laget har suksess, vil det alltid være rom for utvikling i en såpass ung tropp. Noen nøkkelspillere vil forsvinne, det samme vil CK, men det er viktig å se at det er mange som har gitt sterke bidrag til lagets prestasjoner. Så vi skal jobbe med å utvikle dem som allerede er her og ta vare på kompetansen vi allerede har, sier Haugdal.

LES OGSÅ: Ble håndballtrener som 13-åring – til mammas frustrasjon (Demokraten+)

FBK påpekte under pressekonferansen at klubben skal ta vare på og sikre seg talentene som finnes i Fredrikstad og Østfold for øvrig. Fredrikstad Ballklubb skal være det naturlige valget for unge spillere som vil opp og fram.

- Rett valg

FBK har valgt å bruke tid på å finne rett mann, og angrer ikke.

- Vi har fått en ung, sulten trener som er flink på spillerutvikling og som vi har grunn til å tro at ville vært ettertraktet blant noen av konkurrentene våre om vi ikke hadde slått kloa i ham, sier Øistein Pettersen.

I prosessen med å erstatte sin populære svenske trener, har FBK tatt med spillerne på råd. Sammen har de ønsket en trener som er utadvendt, en god relasjonsbygger, kommunikativ og ikke minst faglig dyktig.

- Vi har hentet inn mange positive referanser på Eirik, og føler oss trygge på at vi har gjort et godt valg, fastslår Pettersen og styremedlem Bjørn Hansen.

FIKK DU LEST DENNE? Rune Gulliksen: - Har aldri før vært så motivert for en trenerjobb (Demokraten+)