Sport

Fristes av friidrett i ferien: – Skal kanskje begynne i FIF

En uke med allsidig trening hos fersk Nordisk-medaljør Jamila Isman og Fredrikstad IF har gitt Joel (10) smaken på friidrett.

– Det er gøy her! Mange venner har reist bort på ferie, så på friidrettsskolen er det både mye å gjøre og flere å være sammen med. Vi blir også kjent med nye folk, forteller Joel Pedersen til Dagsavisen Demokraten.

Han og Mie Rostad (11) er blant cirka 60 barn på Landslagets friidrettsskole, som arrangeres av Fredrikstad IF på Sentralidrettsanlegget på Lisleby denne uka.

– Dette var jeg med på selv da jeg var yngre, så det er litt gøy, forteller FIF-talentet Jamila Isman (17), som i år er leder for friidrettsskolen.

Forbilder

Selv kommer Isman fra en fersk stevneseier i mangekamp i Zürich forrige helg, hvor hun også satte flere personlige rekorder. I juni tok hun bronse i Nordisk mesterskap.

Forbilder er med på å gjøre Joel nysgjerrig på friidrett, medgir han.

– Det ser veldig gøy ut på TV, hvor vi har mange norske som er gode nå. Og søstra mi gikk på friidrett før og ble veldig rask, forteller Joel.

FIF-talentet Jamila Isman (17) er leder for årets friidrettsskole på Lisleby. Hun kommer rett fra stevneseier og personlige rekorder i mangekamp i Zürich, og tok tidligere i sommer bronsemedalje i Nordisk mesterskap.

I løpet av treningsuka får barna prøve seg i blant annet høyde, sprint, hekk, kule, liten ball og slengball.

– Vi prøver å la dem forsøke seg i flest mulig øvelser. Stafett synes deltakerne at er veldig gøy, så vi avslutter gjerne dagen med det, forteller Isman.

Vi håper jo at de fleste kommer etter sommeren for å starte med friidrett i FIF. Jo flere, jo bedre.

—  Jamila Isman, mangekjemper og leder for friidrettsskolen

Flere av instruktørene på friidrettsskolen er både trenere og utøvere i FIF, som henne. En del av barna er aktive i FIF fra før, mens en del av dem prøver friidrett for første gang.

– Jeg har prøvd så vidt et par ganger før, men det er første gang nå at jeg er med på sommerskolen. Nå skal jeg kanskje begynne etter sommeren, tror Joel.

Rekrutteringsarena

Foruten sosialisering og moro over felles lunsj og allsidig aktivitet, er friidrettsskolen nemlig også en rekrutteringsarena for FIF. Som Jamila Isman, var også Nora Wold deltaker på sommerskolen da hun var barn.

– Vi håper jo at de fleste kommer etter sommeren for å starte med friidrett i FIF. Jo flere, jo bedre, smiler Isman.

Rekrutteringen skjer gjerne ved at aktive FIF-utøvere får med seg venner på sommerskolen, ifølge FIF-leder Tore Bjørnetrø.

– Vi synes uansett at det er positivt å kunne tilby barn allsidig, god trening, uansett om de er FIF-aktive eller ikke, sier Bjørnetrø.

Mie Rostad forteller at hun gikk på friidrett før, og har kanskje ikke helt sluppet taket. Hun er nemlig med på sommerskolen hvert år. Favorittøvelsen hennes er «kanskje kulestøt».

– Jeg synes det er gøy at flere av vennene mine er her, forteller Mie.

Joel liker at friidrett tilbyr forskjellige aktiviteter, men har muligens blinket seg ut en favorittgren, han også.

– Jeg tror jeg liker sprint best, slutter han.

Fredag avsluttes Landslagets friidrettsskole med parkleker og grilling ved FIF-huset i Fredrikstadmarka.

Mer fra Dagsavisen