Sport

Kronet 75-årsjubileum med nytt NM-gull

I sitt siste juniormesterskap brøt Othelie Høie (19) hjem sitt tredje NM-gull – og bidro til at BK Atlas-festen ble ekstra hyggelig.

– Det er alltid stort å vinne NM.

Slik taler en trippel mester. Det er blitt en vane for Othelie Høie, som ikke minst gleder seg over at det ble et medaljerush for bryteklubben samme helg som BK Atlas feiret 75-årsjubileum, blant annet med lansering av en bok proppfull av Atlas-historie.

– Det gror godt

Ungdoms- og junior-NM i Grålumhallen resulterte nemlig også i gull til Abdullah Mohamad Abdo, også han junior, i tillegg til at Sahil Shirzai og Bers Idol Timirbiev gikk til topps i ungdomsklassene.

Dessuten tok Elise Kvernberg sølv i både ungdoms- og juniorklassen og Kaspar Gauer Pettersen (ungdom) tok medalje av samme valør. På juniornivå ble det i tillegg bronse til både Yaman Mohamed Abdo og Vetle Kjølholdt Gustavsen.

Det er klart at jeg håper å kjempe om medaljer også på seniornivå.

—  Othelie Høie (19), snart ferdig som junior

Ni medaljer ble det til sammen. BK Atlas ble årets beste ungdomsklubb.

– Resultatene er samlet sett ekstremt bra, og viser hvilken satsing som gjøres på unge talenter i Atlas og at det gror godt i yngre rekker. Alle fem utøvere på juniornivå tok medalje. Det ser ut som at klubben gjør noe riktig, poengterer Høie overfor Dagsavisen Demokraten.

Vil ha revansje

For Høie ga gullmedaljen også viktige svar før U23-VM om tre uker. Der har Høie planer om å revansjere den noe sure femteplassen fra i fjor.

– Målet er å ta medaljen jeg misset forrige gang. I bronsefinalen hadde jeg ikke hodet helt med meg fra start, og det ble for mye å ta igjen i andre omgang. Det var også bare to og en halv måned etter en ganske stor operasjon i albuen, forteller hun.

Othelie Høie (19) fra Fredrikstad BK Atlas har vunnet to NM-gull på seniornivå og tre i juniorklassen før hun fra januar blir voksen i brytesporten.

Fra januar er Høie voksen i brytesporten og hun kjenner at alvoret drar seg til.

– Det er litt skummelt å tenke på. Det blir færre mesterskap å hente gode resultater fra, påpeker hun, selv om overgangen er myk i form av at hun ennå vil kunne konkurrere i rene U23-mesterskap i tre år til.

Må kjenne på nivået

Den neste muligheten kommer i U23-EM neste år. Der er medaljeambisjonen klar, etter at hun tok bronse i samme mesterskap i fjor.

– Der bør jeg ha en god sjanse, mener Høie.

På seniornivå er hun ennå litt avventende til egne ambisjoner. Erfaringen er liten. Men utfordringene står i kø om kort tid. Før EM som senior i april skal hun måle krefter i et par verdenscupstevner på nyåret.

– Jeg må først få kjenne litt på nivået før jeg setter målene. Men det er klart at jeg håper å kjempe om medaljer også på seniornivå, medgir Høie.

Da er det godt at hun i alle fall har et «voksengull» i sekken fra NM i 57-kilosklassen i februar i år, da Høie også tok hjem kongepokalen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: