Råde

Disse kommer på Ad Hoc-festivalen 2021

Flere lokale metal-band får selskap av Bare Egil og Black Debbath på årets Ad Hoc-festival i Råde.


Hvorvidt det ble noen musikkfestival i Råde i år, sto og falt på at de fikk stimuleringsstøtte fra Kulturrådet.

– Vi fikk støtte til å arrangere, så da blir det festival i år også, kan en gledesstrålende festivalgeneral fortelle.

Anders Odden var en av få personer som klarte å arrangere en festival i fjor, og i år følger konseptet om at festivalen kan bli, eller være, hva som helst. Han har kastet rundt rundt på kortene, så imens det i fjor var Benny Borg, Jørn Hoel og Arve Tellefsen som var de mest kjente navnene, er det i år ryddet plass til mer metal og flere lokale band, og blir dermed den eneste utendørs metal-festivalen på Østlandet.

– Hvorfor ble det en ren metal-festival i år?

– Jeg ville gjøre mer av det som funket best i fjor, og det var metal og humor. Det er folk som liker sånt, som liker å dra på festival. Det er bare et par andre metal-festivaler i Norge som jeg vet om, og de er på Vestlandet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Folk er skikkelig lei av å ikke kunne gå ut, det går ikke med to år uten festival - folk klikker jo helt

—  Anders Odden, festivalgeneral for Ad Hoc-festivalen
Cadaver på Ad Hoc-festivalen 2020

Fort utsolgt

I den farten som billettene blir kjøpt, forventer han at årets festival blir utsolgt. Den første timen billettene lå ute, ble en fjerdedel revet bort.

– Vi har med flere lokale band, og har fått mange positive tilbakemeldinger på bookingen i år. Også er folk skikkelig gira på å dra på festival i år, enda mer enn i fjor. De er skikkelig lei av å ikke kunne gå ut, det går ikke med to år uten festival - folk klikker jo helt, sier festivalsjefen.

Nytt av året, er et samarbeid med podcasten Stengt bar - med en gjest.

– Gjesten kommer til å være frontfiguren fra hver headliner. Det vil si Egil Hegerberg på torsdag, Lars Lønning på fredag og meg selv på lørdag, forteller Odden.

Han at det bare er å glede seg til de lokale Fredrikstad-bandene.

– Scars er litt Pantera / Sepultura-ish, og består av folk som har spilt lenge. Og Befouled er mer Entomed / Dismember- aktig, i retning av svensk death metal. Det blir kult.

Lokal mat og drikke

En ting blir likt i år som i fjor: Det blir både lokal mat og lokal drikke. Raa bryggerier står for ølserveringen, og i år er det Røtne gård, som ligger rett ved festivalområdet, forsyner publikum med lokale råvarer.

– Vi har fått med oss to jenter fra Widunderbar i Moss, som står for matlagingen. Dette gleder vi oss skikkelig til, sier innehaver Maren Aase.

Anders Odden synes det er ekstra fint at de kan servere vegansk mat.

– Noe av det mest spennende, er å kunne få servere mer lokal mat. Det har blitt flere tilbydere av veganske ting i Råde nå, enn det var før. Men vi byr også på helstekt lam for dem som spiser kjøtt, så det blir noe for alle.

---

Program Ad Hoc-festivalen 2021

Torsdag 5. august

Bare Egil Band

The Grue/Horn Evergreen Sensation

Stengt bar med en gjest (podcast)

Fredag 6. august

Black Debbath

Scars

Stengt bar med en gjest (podcast)

Lørdag 7. august

Cadaver

Befouled

Stengt bar med en gjest (podcast)

---

Mer fra Dagsavisen