Kultur

Sjekk hvem som kommer til St. Croix-festivalen!

Fredag 2. juli sparkes St. Croix-festivalen i gang. På scena står både lokale og nasjonale talenter.

De siste dagene har lokale ungdommer deltatt på sang- og sceneworkshop på St. Croix-huset i Fredrikstad, i regi av Sommerskolen i Fredrikstad. Der har de lært ulike sangteknikker, og hvordan de skal overvinne scenefrykten.

Fredag 2. juli klokken 17.00 skal de til pers på utescena, og varme opp for både lokale og nasjonale artister.

De som er litt kjent med St. Croix-scena fra før, vil kjenne igjen navn som Kamilla Christin, Shad Amin, Lonnie og Celine Madelen. De er noen av de unge, lokale artistene som skal opptre gjennom helga.

– De har alle startet sin karriere gjennom ulike konsepter på St.Croix-huset. Denne gangen er det ekstra stas å kunne gi ungdommen en opplevelse av å dele scenen med kjente, nasjonale artister, skriver Marte Emilie Johannessen, koordinator for sommerskolen.

På fredagen går Stavanger-artisten Kapteinen på scenen kl 20.00. Han står bak låta Abstinenser, og slapp nylig sin første EP “Døgn”. På lørdag samme tidspunkt, spiller Frida Ånnevik, som sammen med Chris Holsten ga ut låta “Hvis verden” i 2020. Det er en norsk versjon av den kjente “If The World Was Ending” av JP Sax og Julia Michaels. “Hvis verden” har over 15 millioner streams på Spotify, og har blitt kalt “lyden av korona”.

Festivalen er for alle mellom 13 og 20 år, og er gratis. For billetter og mer informasjon, se arrangementet på facebook.

Artisten Kjell Øverland, alias Kapteinen. Pressefoto

Nyeste fra Dagsavisen.no: