Fredrikstad

– Jeg har jobbet som frisør siden jeg var ti år gammel

Majed Behar (22) fra Syria driver Fredrikstad barbershop, og har gått «all-in» for å gi Fredrikstad et tilbud som er både rocka og elegant.

– Det er helt sant! Jeg måtte jobbe i en salong etter skoletid under hele oppveksten i Syria, forteller Majed, som har drevet sin egen salong rett ved gamle West End i tre måneder.

Han kom til Norge i 2016, og det tok ikke lang tid før den unge, men likevel erfarne frisøren fikk jobb på Bryne Barbershop, sør for Stavanger. Der de var gode på å gi fra seg råd og kunnskap om barbererfaget.

– Eller «rette på meg», sier Majed med et smil.

Fra Stavanger til Fredrikstad

– Den første tiden i Norge var litt vanskelig. Jeg kom fra Syria alene, og måtte stå på egne ben. Men da jeg etter hvert fant jobb, og familien kom etter, så løsnet det.

På Johannes Læringssenter i Stavanger kommune lærte han seg norsk, og etter hvert fikk han venner i byen. Likevel valgte han å forlate det for å komme nærmere moren og familien som bor i Fredrikstad.

– Jeg kjenner ikke så mange her i området ennå. Jeg går ikke ut, og det hender jeg savner vennene mine i Stavanger. Av og til hvis vi treffes, sier de «du må komme tilbake!», men akkurat nå er det viktigste for meg «business» – å jobbe! Jeg har lyst til å bli i stand til å ta litt vare på familien min.

Og én ting savner han ikke med Stavanger.

– Været her er best! I Stavanger regnet det hele tiden, ler han.

Majed Behar fra Syria (22) har gått «all-in» for å gi Fredrikstad et særegent barberertilbud.

Har planene klare

Snart skal Majed til oppkjøring for norsk førerkort, og han har kule planer for et utvidet lokale. I dag er lokalene dekorert med veggmalerier med tatoveringsmotiver, retroinspirerte barberstoler og bilder av menn med trimmet skjegg.

– Jeg jobber lange dager, og det er nok kunder. Jeg tror alt vil ordne seg for barbershopen og fremtiden, sier han og forteller om hyggelige samtaler med nye og gamle kunder.

Han har allerede designet for den nye avdelingen til barbersalongen på Holmen klar, og på sikt håper han å ansette flere. Målet hans er at alle skal alle føle seg velkomne i salongen der han tilbyr både barbering, skjeggpleie og klipp i ulike stiler.

– Det er et større marked i Stavanger og selvfølgelig Oslo, men det finnes alltid noen som er interesserte. Mange kunder kommer heller ikke bare for skjegg, men like ofte bare for hår, smiler han.









Mer fra Dagsavisen