Fredrikstad

Er du ung og har lyst til å finne på noe gøy i sommer? Da bør du følge denne gjengen på TikTok

Gjennom sommeren skal Fredrik (16), Daniel (16) og Cecilie (19) arrangere sommeraktiviteter både på land og i vann. Alle unge er invitert. – Vi trenger å være litt sammen med folk nå.

Er du ungdom i Fredrikstad? Da er du herved invitert med på volleyball. Og basket, bading på Kongsten og minigolf. Og kino, om det skulle regne. Det mangler ikke på variasjon når aktivitetsgjengen planlegger sommerferien.

– Det er nok mange som trenger å være litt sammen med folk nå, sier Fredrik Tvete.

Gjennom over et år med pandemi, har det blitt mye alenetid på mange ungdommer. I november i fjor kom en rapport fra Utdanningsdirektoratet som viste at 47 prosent av ungdom mellom 16 og 19 følte seg ensomme under korona.

– Jeg gleder meg til volleyball, da kan vi være flere. Det er viktig å få i gang sånne ting, sier Daniel Knutsen.

Sammen med tiktokeren Cecilie Tøpfer, skal guttene bruke TikTok og Snapchat til å invitere Fredrikstadungdommen med ut. Det er veldig lav terskel for å bli med, forsikrer gjengen. Vil man møte opp bare for å henge og få flere venner, er det også helt greit.

Se mer informasjon om tilbudet i videoen nederst i saken.

Fredrik Tvete (16), Daniel Knutsen (16) og Cecilie Tølper (19) klatrer på et treningsapparat ved brygga i Fredrikstad

På ungdommens premisser

Marianne Storm er daglig leder i Fredrikstad aktivitetsråd. Selv om det er hun som sitter med det administrative ansvaret, har hun ingen problemer med å la ungdomsgjengen styre showet.

– Det er genuine ungdommer som er opptatt av aktivitet, og de er engasjerte og flinke. Så det her er ikke voksenstyrt, målgruppa sjøl er med på å finne tiltakene, forteller hun.

Marianne Storm sitter foran ungdommene som er hanket inn for å inspirere Fredrikstadungdommen til å være i aktivitet i sommer

Storm har sett konsekvensene av ensomheten som enkelte unge har følt på, og at mange som før var kontaktsøkende har falt litt bort,

– Det ungdommen trenger er tilbud som ikke koster noe, spesielt etter dette året her.

Hun håper at tilbudet kan være en fin inngang til det normale igjen, og at den stående invitasjonen skal få ungdommen ut.

– De er jo i peak alder, men bare halvparten er i nok fysisk aktivitet. Da har vi drop-in og kjører inspirasjon, så det ikke føles som en plikt.

I forkant av tilbudet har fått innvilget midler fra Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus.

– Vi må takke dem for at de satser på oss! Vi håper at dette kan få flere ut, sier Storm.

Dersom du vil få med deg når de ulike aktivitetene skjer, kan du følge @brennerfor på TikTok og Snapchat. Se mer informasjon i denne videoen:

Følg Demokraten på Facebook og Instagram!


Mer fra Dagsavisen