Derfor sykler(!) han til Polen

De fleste deltakerne skal fly, men proffsyklisten Jonas Orset har bestemt seg for å sykle. Han vil bevise at det er mulig å velge en miljøvennlig transport til FNs klimatoppmøte i Katowice i Polen selv om distansen er 1300 kilometer.

Selv om syklisten satser på å tilbakelegge strekningen på bare fem dager, tok han seg likevel tid til å besøke Håpets katedral på Isegran

Fantastisk fremkomstmiddel

- Jeg vil vise at dette er et fantastisk fremkomstmiddel, og bidra til at flere får øynene opp for sykkelens verdi som transportmiddel i hverdagen, sier Orset.

- Hvis jeg kan sykle til Polen i desember, kanskje Ola og Kari Nordmann blir inspirert til å bytte ut bilen med sykkel noen ekstra ganger i løpet av året.

Ambassadør

Årsaken til syklistens tur innom Håpets katedral og det som skal bli et symbolbygg reist av plastavfall fra havet, er ikke bare at han har takket ja til å bli ambassadør.

- Jeg er kristen og miljøtiltak som Håpets Katedral bidrar til et bedre miljø, noe som også innebærer at man tar vare på skaperverket, forklarer Orset, som også poengterer at klimaendringene rammer de svakeste uforholdsmessig hardt.

Håpets katedral er et prosjekt i regi av statskirken, og ifølge kirken.no er målsetningen å vise at man kan forvandle noe vondt til noe godt.

Ingen anger

Det er kaldt og surt, og i tillegg regner det -har du angret på hva du har begitt deg ut på?

- Hehe. Kanskje en halv gang da regnværet begynte, men hvis det jeg gjør er med på å bidra i positiv retning er det verdt det, avslutter super-syklisten.